fredag, juli 19, 2024

ABCNyheters kommentarspolicy för webben

Vilka typer av kommentarer kan jag skriva?

De flesta kommentarer är accepterade, särskilt om de bidrar till något värdefullt för respektive artikel. Det kan vara allt från information som du anser saknas i innehållet till egen kunskap, egna tankar och åsikter. Vi vill dock att samtalstonen hålls god och att kommentarerna inte bryter mot någon lag. Vi förhandsgranskar inte några kommentarer innan de publiceras. Detta innebär således att:

  • ABCNyheter tar avstånd från innehållet i kommentarerna.
  • Kommentarerna klassificeras inte som redaktionellt material.
  • Du som läsare har alltid ett eget ansvar för det du skriver.

Hur långa ska kommentarerna vara?

Det finns inga generella riktlinjer för hur långa kommentarerna ska vara. Dock bör de vara korta och koncisa. Kommentarer som innehåller duplicerat innehåll, dvs. texter som är kopierade från andra sidor kan komma att raderas.

Finns det något som jag inte får lov att skriva?

Innehåll som inte är relevant till ämnet kan raderas, särskilt om det innehåller länkar. Försök att hålla en god diskussionston utan att skriva kränkande eller individuellt innehåll. Vi tar avstånd från inlägg som diskriminerar minoriteter, religion, ras, kön, etniskt ursprung och sexuell orientering. Dock är det du som läsare som bär ansvaret för det du skriver.

Hur många gånger kan jag kommentera?

Det finns inga riktlinjer som omfattar mängden kommentarer på en artikel. Vi rekommenderar dock att du låter andra vara med i diskussionen och förhåller dig till tre kommentarer per artikel. Undvik också kommentarer som är för korta och som inte ger något värde för våra läsare.

När borde jag kommentera?

Vi ber dig att läsa artikeln och ta del av innehållet innan du skriver din kommentar.

Kommer min kommentar att förhandsgranskas innan den publiceras?

ABCNyheter får många kommentarer och vi har tyvärr begränsat med resurser för att läsa allt som publiceras. Därför avskriver vi oss skyldigheten för innehållet i kommentarerna. Som läsare har du ett eget ansvar för det du skriver. Om du uppmärksammar en kommentar som inte borde vara synlig så har Disqus-verktyget ett så kallat ”flaggverktyg” där du enkelt kan klicka på respektive kommentar och flagga innehållet till admin. Du kan även maila redaktionen på redaktion(A)abcnyheter.se.

Censurerar ni kommentarer?

Som en professionell medieaktör vill vi i första hand leverera kvalitet på vår nyhetsportal. Därför behöver vi vid vissa tillfällen gå in och radera kommentarer som inte följer de guidelines som finns för kommentarfunktionen. Vi råder dig att studera vår policy noga innan du publicerar din kommentar.

Kan jag få veta varför min kommentar är borttagen?

Våra nyhetsartiklar får många kommentarer och vi har tyvärr ingen möjlighet att lämna någon upplysning på varför din kommentar har blivit borttagen. Den kan ha raderats från vårat håll, alternativt blivit rapporterad som olämplig genom DISQUS. Om du inte håller med om någons åsikter så bör du aldrig rapportera kommentaren. Rapportera enbart under omständigheter om kommenteraren inte följer vår policy.

Kan jag ha flera användarnamn?

Nej, det är inte möjligt. Om vi misstänker att en användare kommenterar från flera konton så kan dennes IP-adress spärras och portas från kommentarsfunktionen.

Varför är det möjligt att kommentera på vissa artiklar men inte på andra?

Vi brukar generellt öppna upp kommentarsfunktionen på samtliga artiklar. Dock kan vara avstängd om vi inte ser något behov för den eller om ämnet är för känsligt för våra läsare.

Kommer redaktörerna svara på mina kommentarer?

Vi uppmanar våra redaktörer att svara på kommentarerna, dock räcker tiden inte alltid till. Vi kan alltså inte ge dig något besked på om du kommer få svar eller inte.

Vilket språk bör jag skriva på?

Kommentarerna bör skrivas på svenska, engelska, danska eller norska.

Hur kan jag vara säker på att min kommentar inte är olaglig?

Som läsare ansvarar du för det du skriver. Vi råder dig att på egen hand undersöka innehållet i din kommentar innan du publicerar den. Olagligt innehåll kan resultera till att vi som nyhetsaktör tvingas lämna ut uppgifter.

Varför har jag blivit avstängd från sidan?

Vi tycker inte om att utesluta våra läsare. Dock är vi tvungna till att vidta sådana åtgärder om vi ser ett återkommande beteendemönster som strider mot vår policy.

Är det möjligt att skicka privata meddelanden till andra användare?

Vi tillåter inte användarna att kontakta varandra direkt. Vi ger inte heller ut någon information eller några kontaktuppgifter till tredje part.

Vem äger copyrighten i kommentarerna som jag har publicerat?

När du publicerar en text eller en bild på sidan så lämnar du samtidigt en garanti på att innehållet är fritt från upphovsrättsskyddat material. Det juridiska ansvaret ligger alltid hos dig som läsare.