tisdag, juni 25, 2024

5-årig flicka rymde hemifrån mitt i natten – skulle cykla hem till sin pojkvän

5k
DELNINGAR
14.4k
VISNINGAR
Foto: ww.cykelguiden.se
Foto: cykelguiden.se

Flickan, som är i 5-årsåldern, passade på när mamma sov och rymde till pojkvännen i Berg.

Vid halvfemtiden på onsdagsmorgonen fick polisen larm om att en liten flicka setts cykla omking i centrala Linköping. En patrull skickades för att kontrollera larmet.

– Det var en ur allmänheten som hade sett henne och ringde. Han tyckte att det var lite konstigt att en flicka som han uppskattade till fyra, fem år var ute ensam vid den tiden, säger Ronnie Dahlqvist, länsvakthavande polisbefäl.

Patrullen hittade snart igen flickan, som mycket riktigt var fem år gammal.

– Hon var glad och öppen och berättade för patrullen att hon hade rymt hemifrån och att hon var på väg till sin pojkvän i Berg.

Flickan hade vid det laget trampat på duktigt, och enligt Ronnie Dahlqvist hade hon hunnit ta sig tre till fyra kilometer innan patrullen hittade igen henne och skjutsade hem henne till föräldrarna.

Flickan talade under färden hem om för poliserna att hon hade berättat för mamman om sina rymningsplaner, men att mamman inte trott på henne. Hon passade även på att bjuda in poliserna till sitt sexårskalas senare i sommar.

– Jag har inte fått någon återkoppling av patrullen som skjutsade hem henne, men jag kan tänka mig att föräldrarna måste ha blivit chockade. Jag kan också tänka mig att de kommer att lyssna noga på vad hon säger att hon ska göra framöver.

– Det hade ju kunna sluta hur illa som helst, om hon hade tagit sig ut på den mörka vägen mot Berg när trafiken hade kommit igång, men nu slutade det ju lyckligt.  En riktig solskenshistoria, säger Ronnie Dahlqvist.

daniel-lilja-signatur

Daniel Lilja

Daniel Lilja

Webbredaktör
32-årig journalist från Stockholm med särskilt intresse för nyhetsjournalistik inom ekonomi, politik, internationella händelser och teknik.