Vem styr Sverige?

 

”Kaplan blir mer granskad än andra, säger Joakim Larsson, distriktordförande i Västra Götalands län”. Men stämmer det verkligen? Han har varit på tillställningar för islamistiska organisationer och media har aldrig tagit upp det, fast informationen har funnits. Vi har haft ministrar som suttit mindre än en vecka efter granskningar, sparkat folk för att de inte har betalat TV-licens. Vill vi verkligen ha en minister som då går på fascistiska och islamistiska möten?

Mehmet Kaplan har som bilden säger haft många höga poster inom muslimska organisationer, han har varit på tillställningar för Hizb ut-Tahrir, Grå vargar och är nu indragen i en miljontvist enligt Expressen. Det stormar rejält runt Mehmet Kaplan, iallafall när det kommer till befolkningen i Sverige, medan MP säger att de håller hans rygg och ger stort stöd till Mehmet Kaplan.

Nej, Birro är ingen minister, utan ett bra exempel på vad som händer när man tydligen umgås med fel folk och blir granskad av media. För övrigt, så borde mediastormen mot Kaplan vara mycket hårdare då han sitter i regeringen och styr.

SVT Nyheter har ringt runt till samtliga av Miljöpartiets distrikt och pratat med 19 av 21 ordföranden.

Bilden är nästan entydig. Hela 17 distriktsordföranden uppger att de har förtroende för Kaplan som minister. En av ordförandena svarar ”vet inte” och en annan ”inga kommentarer”.

17 av de tillfrågade anser att Kaplan kan sitta kvar som bostadsminister. De övriga två vill inte svara.

–” Jag köper hans förklaringar. Jag har själv svårt att veta vem jag träffar och har kontakt med. Tråkigt att han ska vara mer granskad än andra”, säger Joakim Larsson, distriktsordförande i Västra Götaland.

Problemet är att Kaplan blir inte mer granskad än andra, utan det är ännu en bortförklaring. Mehmet Kaplan som alla andra ministrar blir granskade direkt när de blir invalda, vi har till och med haft ministrar som fått suttit mindre än en vecka efter media har granskat de. Så varför har inte media gjort sitt jobb här, när Mehmet har varit på tillställningar redan 2013 som är rent islamistiska? Frågan kanske kan besvaras på hur journalistkåren röstar i Sverige.

I en undersökning av journalistkåren i olika mediaföretag i Sverige, där Aftonbladet, DN, SVT och Expressen deltog visar det sig att;

Journalisternas och allmänhetens partisympatier (%)

Journalister

Allmänhet

Skillnad

Vänsterpartiet

15

5

+10

Socialdemokraterna

14

28

-14

Miljöpartiet

41

12

+29

Centerpartiet

4

5

-1

Folkpartiet

7

7

±0

Moderaterna

14

34

-20

Kristdemokraterna

2

3

-1

Sverigedemokraterna

1

3

-2

Feministiskt initiativ

1

+1

Annat

2

1

+1

Antal personer

1338

4326

Så frågan är, vem styr Sverige, och hur kan man vara objektiv om nästan över hälften av alla journalister är MP-väljare? Ger det en granskning som skulle vara rättvis? Frågan återstår dock om Mehmet Kaplan kommer klara av stormen som just nu blåser åt fel håll för honom.

 

Kommentarer

kommentarer

Kommentera