”Vädret är inte lika bra som i Syrien, vi känner oss deprimerade här”

20160725184950_380336

En syrisk familj som fått hjälp med bostad och ekonomiskt stöd i Skottland säger till de lokala medierna att de är missnöjda med sin placering. Enligt familjens utsago var drömmen att komma till ett nytt land, långt borta från krig och elände. Men trots Skottlands generositet verkar missnöjet kvarstå.

Den nyanlända familjen har nyligen fått en bostad på en av de skotska öarna, där det i dagsläget bor två syriska familjer. Majoriteten av kommuninvånarna är äldre.

– Det här stället är för människor som vill dö, det finns inget liv i den här kommunen, säger en av familjemedlemmarna.

– Ja, det är deprimerande. Vädret är inte lika bra som i Syrien, säger en annan.

De syriska flyktingarna har börjat studera engelska men klagar över svårigheterna med språket. Det är inte enkelt att lära sig ett främmande språk.

42-årige Abd och hans hustru Rasa säger att situationen är deprimerande men att de är glada över att ha kommit till Storbritannien.

– Jag åker till Glasgow ganska ofta. Där söker jag jobb, säger Abd.

– Men det är inte som vi tänkt oss. Vi trodde att vi skulle få bosätta oss i London eller Manchester, och inte på den här ön.

– När vi klagar så säger lokalbefolkningen att de redan spenderat tillräckligt med skattepengar på oss och vår bostad.

daniel-lilja-signatur

17 Comments

  1. Jag tror jag har påpekat det förut: Om ABCNyheter vill framstå som lika, eller förhoppningsvis mer seriösa än gammelmedia så bör ni bifoga länkar till källorna. Det är extra viktigt för alternativmedia att redogöra för källorna, även om det bara är gammelmedia.

Kommentera

swe_sek