Tysk polis slår sig in i en moské och flera lägenheter – gruppen anklagas för radikalisering och jihadism

tyskpolis

Beväpnade tyska poliser gjorde en räd igår mot en moské och flera lägenheter  i Hildesheim, Tyskland. Moskén och lägenheterna var en så kallad ”hot spot” enligt den tyska polisen där radikala muslimer från olika delar av världen har samlats för att radikalisera allt fler muslimer till ISIS.

Lägenheterna som undersöktes tillhör 8 medlemmar av den islamistiska gruppen DIK. Den tyska polisen ska ha fått signaler om att gruppen radikaliserade muslimer och skickade dem till Syrien för att kriga för ISIS.

DIK,enligt tyska media, ska ha föreläst om ”hatet till de otrogna” till sina anhängare i sin moské och utanför den. Räden, som började på onsdagsnatten, hade över 400 frivilliga poliser på plats och en specialstyrka.

-”DIK har varit något vi har haft ett närmare öga på i flera månader, efter rapporter om att gruppen radikaliserade allt fler muslimer”, säger Boris Pistorius.
-” Efter månader av förberedelse, så bestämde vi oss för att göra en räd mot gruppen”, tillägger han.

Flera personer misstänks ha radikaliserat genom moskén och moskén ska vara ansvarig för att ha uppmuntrat folk att kriga för det islamiska kalifatet.

daniel-lilja-signatur

 

 

2 Comments

Kommentera

swe_sek