TV4-journalist försvarade angrepp på Jimmie Åkesson

Jimmie Åkessons parti utesluter TV4.

En TV4-anställd journalist ska i samband med attacken på Jimmie Åkessons hem skrivit ett inlägg på Twitter som kan uppfattas som ett försvar av angreppet. Nu väljer TV4 att backa från uttalandet.

En timanställd TV4-journalist har nyligen hamnat i blåsväder efter ett inlägg på Twitter som kan uppfattas som ett försvar av angreppet på Jimmie Åkessons bostad i Sölvesborg. Enligt Erik Westberg, sportchef på C More och TV4 tar man avstånd from händelsen, skriver TT. Westerberg förklarar också att den anställde är djupt ångerfull för sitt agerande.

Men trots TV4:s snabba svar och konfrontation väljer nu Sverigedemokraterna att bojkotta tv-kanalen. I ett pressmeddelande signerat av partiets presschef Henrik Vinge skriver man att journalister från TV4 inte längre kommer släppas fram för intervjuer med partiets ledare Jimmie Åkesson:

”Det hela är mycket upprörande. TV4-journalisten uppmuntrar till våldsamma attacker mot vår demokrati och mot Jimmie Åkessons familj. Trots dialog med TV4 finns fortfarande ett antal frågor vi inte fått svar på.”

”Till dess saken är utredd och jag förstår att TV4 ser lika allvarligt på detta som vi gör kommer jag naturligtvis inte att släppa fram deras journalister till Jimmie Åkesson. Det vore närmast stötande.”

TT uppger att de försökt få kontakt med Henrik Vinge för att få ytterligare svar om partiets krav från TV4:s håll.

Kommentarer

kommentarer