Tusentals människor protesterar mot Donald Trump – bränner amerikanska flaggan i protest

Resultatet efter presidentvalet kom som en chock för demokraterna i landet. Nu samlas tusentals människor i protest mot att Donald Trump har valts som president.

Donald Trump kommer bli USA:s nästa president. För tusentals dock, gick besvikelsen över till protestmarscher, där tusentals Hillary-supportrar vägrar tro på valets utgång, och började skandera med en enda sak som sitt meddelande till resten av befolkningen.

-” Inte min president, inte idag”, skanderade de under protestmarschen.

Polisen ska ha arresterat flera människor

Som svar på Trumps vinst, tiotusentals amerikaner i minst 25 städer – som New York, Chicago, Nashville, Seattle – började skandera anti-Trump slogans, startade bränder och höll ljus i sina händer som ett bevis på att man sörjer valresultatet.

I New York ska över 5000 människor ha protesterat mot att Donald Trump ha vunnit presidentvalet, där popstjärnan Lady Gaga åkte sopbil framför en av den nyvalde presidentens skyskrapor för att protestera.

Protesterna, som mest har skett i områden där Clinton är populär, fortsatte under torsdagsmorgonen och flertal människor ska ha blivit arresterade, detta rapporterar CNN.

Bränner den amerikanska flaggan i protest

I Washington ska flertalet människor ha skanderat -”No Trump, No KKK, No fascist USA” – samtidigt som de marscherade till en av Trumps byggnader i staden. En video från Washington visar den chockerande och arga befolkningen i USA som höll på Hillary Clinton:

swe_sek