Rekordmånga flyktingar gömmer sig illegalt i Sverige

flyktingar
Enligt migrationsverkets senaste mätningar är det väldigt få flyktingar som söker asyl direkt vid den svenska gränsen. Parallellt med de dalande siffrorna får myndigheten ändå in tusentals nya asylärenden varje månad.

– Vi tror ju att många människor har levt under radarn sedan i höstas, men nu tröttnat på den tillvaron och söker asyl, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig i polisområde Syd, till Sydsvenskan.

Enligt gränspolisen har bara 42 personer sökt asyl vid gränserna i juni. Förra månaden var det 73. Men enligt Migrationsverkets rapporter finns det en helt annan verklighet. I juni har migrationsverket fått in 2 139 asylansökningar, och förra månaden var det 2 201 ansökningar.

Siffrorna och gapet mellan mätningarna visar tydligt att gränskontrollerna inte fullföljs och att det fortfarande kommer in människor illegalt utan ID, pass och resetillstånd.

De sista veckorna i juli kontrollerades bara tio procent av tågen i Hyllie och tio procent av färjepassagerarna som kommit från Tyskland till Trelleborg. Det påstås att det inte finns så många asylsökande som kommer genom de här vägarna.

Kommentarer

kommentarer

Kommentera