Minuter av skräck på äventyrsbadet; Flickor beskriver hur de sexuellt ofredades av tvä män

pite äventyrsbad

Flickorna berättade att dagen skulle bli en rolig dag med utflykter – men slutade med att båda blev sexuellt ofredade av två män i badhuset. I förhör berättar flickorna om händelsen;

-”Han var starkare än mig, jag kunde inte ta mig bort”, berättar en i polisförhör.

När båda var i badhuset, intill en bro i badhuset, så ska flickorna ha blivit stoppade av två män att gå vidare och männen ska ha börjat att ofreda dem sexuellt.

I tisdags började rättegången, där den första delen var offentlig, tills flickorna kom in. Då de är mindeåriga vill man skydda deras identitet.

När detta inträffade var flickorna i 13-årsåldern.

Flickornas advokat Urban Rönnblom framförde skadeståndskraven på vardera 5 600 kronor.

I polisförhör som hållits med flickorna framgår de hur rädda de blev när männen plötsligt stoppade dem och började tafsa och hålla fast dem i vattnet.

– Han började röra mig överallt, den första killen. Jag ropade till en kompis: ”snälla, kom och hjälp mig”. Men han var starkare än mig, jag kunde inte ta mig bort, minns hon.

Männen har dock replikerat i polisförhören och den ena killen säger;

-”Jag har inte bildat någon ”mur” och stoppat någon på badet. Och jag har inte tagit kontakt med någon annan, jag har inte gjort det här. Men när vi kom ur bassängen och skulle äta så kom polisen och tog några bilder och pratade med personalen. Jag har inte heller sett någon kompis haft kontakt med några flickor. Vi var där för att leka”, säger en av männen i polisförhöret.

Den andre unge mannen säger bland annat:

– ”Jag har aldrig i mitt liv gjort sådana saker, det vill säga tafsat på flickor. Jag skulle aldrig göra det. Jag hade ingen kontakt med några flickor i bassängen”.

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentera

swe_sek