Många som röstade på Brexit ångrar sig

Många väljare som röstade för ett brittiskt utträde ur den Europeiska unionen berättar att de ångrar sig och att de skulle röstat annorlunda om de kände till konsekvenserna.

Till följd av resultatet från den brittiska folkomröstningen om ett eventuellt EU-utträde har de internationella börserna rasat i raketfart. Oron hörs på flera håll – även i andra delar av Storbritannien. Inte nog med att det ekonomiska läget har försämrats verkar det finnas ett stort intresse i Skottland och Nordirland för att bryta sig loss från Storbritannien.

I Skottland, där majoriteten röstade för att stanna i unionen, flaggar den regionala regeringen för en ytterligare folkomröstning. Avsikten är att stanna kvar i unionen men som en självständig stat, utan England. I Nordirland talar man om en återförening med den irländska republiken.

Parallellt med hoten från grannregionerna verkar många engelsmän ångrat sin Brexit-röst. Debattören Sean O’Grady är en av EU-motståndarna som skriver att han ångrar sig. I en debattartikel för brittiska Independent uppmärksammar han valresultatet och rädslan hos många andra som röstat för Brexit.

Jonas Bertilsson

Kommentera

swe_sek