Kastas ner från en 30 meter hög byggnad av ISIS – anklagades för homosexualitet

kasta1

De chockerande bilderna som kommer från Irak, visar hur en ISIS-fånge blir nerkastad från en 30 meter hög byggnad. Han ska ha anklagats för homosexualitet.
Bilderna visar på hur militanta män håller i mannen innan de knuffar ner honom från byggnaden, där barn och vuxna på marken såg han falla till sin död.

ISIS är kända för sin grymhet, speciellt när det kommer till människor som misstänks vara homosexuella, att kasta folk från höga byggnader då är inget nytt. Enligt organisationen Outright Action, har över 36 homosexuella människor dödats på liknande sätt av ISIS.

Att vara homosexuell i dessa länder är inte lätt, till och med innan ISIS framfart ansågs homosexuella vara en synd. Många muslimer i dessa länder anser att homosexualitet är en synd.Den iranska sharialagen säger till exempel;
-” Om en lesbisk kvinna blir ertappad för fjärde gången att vara med en kvinna, så kan det resultera med döden. Om en man kysser en annan man som visar på sexuella känslor, ska han straffas med 60 rapp. Om penetration har uppstått, så resulterar det med döden”.

Många homosexuella är rädda för att bli förådda av sina familj, vänner eller andra släktingar, då det just nu pågår en stor jakt efter just homosexuella.

Även bland ISIS motståndare så finns det inte mycket som talar för en positivare bild av homosexuella, då syriska rebeller också anklagas för att ta död på homosexuella människor.

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentarer

kommentarer

1 Comment

  1. Om deras gud som är allsmäktig tycker att homosexualitet är en synd som skall bestraffas med döden kan man fråga sig varför han behöver ombudsmän för att sköta dödandet. Det borde ju guden själv lätt kunna fixa med att stoppa hjärtat på syndaren eller att låta blixten slå ner i skallen på honom. Börjar deras gud bli lat? Troligast är väl att den där guden är ett hjärnspöke. Människans stollerier finner inga gränser.

Kommentera