”Homosexualitet är ett virus”- uttalandet från Halmstads imam kan nu stoppa nytt moskébygge

moske
Foto: Skärmdump

”Homosexualitet är ett virus” sa föreningens imam. Nu kan uttalandet stå i vägen för ett nytt moskébygge.

Halmstads politiker är nämligen tveksamma till att Islamiska barn- och kulturföreningen ska få bygga en moské på Fyllinge i Halmstad. Det visar en enkät som P4 Halland gjort med kommunens ledande politiker.

Flera av politikerna i kommunstyrelsen i Halmstad är positiva till en moské i kommunen, men tveksamma till om föreningen ska tillåtas köpa kommunens mark för att bygga den.

– ”Just med tanke på de uttalanden som gjorts. I och med att jag anser att de strider mot våra grundläggande värderingar så innebär det att det finns tveksamheter. Hade de inte haft dessa uttalanden och inte varit ifrågasatta kring dessa frågor då hade jag känt att det inte finns något att diskutera”, säger Lars Püss (M), ledamot i kommunstyrelsen till Sveriges Radio.

Tania Bengtsson, ledaren för Vänsterpartiet i Halmstad är positiv till ett moskébygge, men inte lika positiv till föreningen.

–” Jag tycker att man ska skriva under på kommunens värdegrund som handlar om respekt mot andra människor. Den diskussionen måste tas och man måste vara tydlig med var man står. Det är därför inte självklart att kommunen ska sälja mark till vilken organisation som helst”, säger Tania Bengtsson (V) till SR.

Ledamöter från SD och från KD ställer sig negativa till förslaget att sälja kommunal mark till den islamiska föreningen, och ledamoten från KD skrev i ett svar på enkäten att;

-”KD är givetvis för religionsfrihet, men just nu behöver inte Halmstad fler moskéer.”

daniel-lilja-signatur

 

2 Comments

Kommentera

swe_sek