Extrem nedskräpning efter EU-migranter – ”Vissa saknar vett och etikett” enligt Trafikverket

bitz_default
www.vlt.se
www.vlt.se

Utanför Surahammar ligger en parkering intill Bruksleden. Här har under några månaders tid EU-migranter bosatt sig. Det har resulterat i enormt mycket nedskräpning, både på parkeringen och i skogen.

Sedan några månader tillbaka har många boende i Surahammar sett flera EU-migranter på parkeringen intill Bruksleden, sydost om Surahammar. Det är en led som går cirka 25 mil genom en naturskön miljö.

Under kvällarna har EU-migranterna bott och levt där och i och med det även skräpat ner mycket efter sig. Bland annat finns det matrester och flaskor runt slarvigt byggda eld- städer och toalettpapper utspritt i skogen efter toalettbesök.

– Det började i januari. Sedan dess är vi många som sett dem här på platsen. Det är så tråkigt att de inte städar efter sig, säger Janne Thornell, som bor i Surahammar.

Till vardags används Bruksleden av bland annat orienterare och andra friluftsintresserade. Sedan nedskräpningen började har dock intresset för att vara i skogen minskat rejält.

– Det är fruktansvärt ofräscht här just nu. Många har gått på toa alldeles intill spåret och pappret ligger kvar. Vi brukar städa här vanligtvis men nu är det för mycket, säger Janne Thornell, som även är en av de ansvariga på Surahammars orienteringsklubb.

Under dagarna är parkeringen tom och det är inte mycket folk där. På kvällarna är det däremot nästan fullt.

– Vi har sett mellan 10 och 15 bilar och minibussar som står parkerade här. Sedan bor det flera personer i varje bil. Dessa personer ska äta och gå på toaletten och de plockar som sagt inte undan skräpet efter sig, säger Janne Thornell.

Trafikverket som har hand om parkeringen säger i en kommentar;

– ”Runt om i landet är det många rastplatser och parkeringar som tyvärr utsatts för nedskräpning. Det är tråkigt att det finns brist på vett och etikett hos vissa”, säger Lars Hedström, på Trafikverkets presstjänst.

Även Trafikverket kommer att besöka parkeringen och hjälpa till med att städa undan skräpet. De ska då också bedöma om de behöver vidta ytterligare åtgärder. Just nu finns det dock inget bestämt om områdets framtid.

Foto: www.vlt.se

Jakob Larsson, Webbredaktör

 

Kommentarer

kommentarer

Kommentera