Asiatisk flykting våldtog 10-årig pojke: ”Helt okej i mitt hemland”

Barn

En 20-årig flykting har dömts till fängelse efter att ha våldtagit en 10-årig pojke i Australien. Under rättegången förklarade han att dessa typer av sexuella aktiviteter är tillåtna i 20-åringens hemland Myanmar, skriver brittiska Daily Mail.

Enligt dokument från domstolen ska våldtäkten skett den 8 januari 2015 i utkanten av Sydney, där 10-åringen uppges ha bott tillsammans med sin far. Den dömde 20-åringen, identifierad som Mufiz Rahaman, ska vid det tillfället kommit in i familjens bostad genom ett fönster. Intrånget gjordes när fadern befann sig i köket och lagade mat. 10-åringen har i sin vittnesberättelse berättat att han blivit erbjuden pengar av Mufiz Rahaman.

Konfronterade 20-åringen

I anslutning till händelseförloppet ska pappan ha hört röster från sitt sovrum och sett att sovrumsdörren varit stängt. När han öppnade dörren såg han sin son stå och prata med en okänd 20-åring. Han ska då frågat Rahaman vad han höll på med. Rahaman svarade med att han inte hade gjort något.

Enligt domstolen har Rahaman gjort sig skyldig till ett flertal andra övergrepp på barn i sitt hemland, innan han flyttade till Australien. Domaren utfärdade ett fängelsestraff på fem år och förklarade att Rahaman inte hade förstått de negativa aspekterna av hans övergrepp. Enligt domaren skulle barnen lida både psykiskt och fysiskt under sin uppväxt.

Rahaman fortsatte försvara sig genom att vid ett flertal tillfällen påpeka att sexuella aktiviteter med barn är fullt legitima i Myanmar.

1 Comment

Kommentera

swe_sek