Zara Larsson försvinner från Instagram: ”Det är ett läskigt beteende”

imagegen.ashx

Den 18-åriga superstjärnan Zara Larsson, 18 år, har på senare tid fått mycket kritik för sina uttalanden på Twitter och Instagram. Det finns även en stor skara följare som hyllat sångerskan. I sin senaste podcast ”Den fantastiska resan” berättar hon dock att hon kommer ta en paus från sociala medier och att det blivit för mycket fokus på Instagram och Twitter.

– Jag har raderat Instagram och Twitter, säger hon, och tydliggör att hon bara tagit bort apparna från telefonen men att hennes konton fortfarande kommer ligga kvar online.

Hon förklarar vidare att hon känt sig beroende av sociala medier och att det hela blivit obehagligt.

– Jag öppnar min mobil cirka en gång i minuten, jag skojar inte. Jag tycker att det är ett läskigt beteende. Men jag tror det kommer ta några dagar innan jag känner mig fri, säger Larsson.

”Lär komma tillbaka efter en vecka”

Hennes podcastkompanjon Noel Filke jämför beslutet med en sockerfri diet och menar att Zara inte lär försvinna för gott. Istället tippas det på att hon är tillbaka i rampljuset igen efter en vecka.

– Jag blir så emo av att tänka på hur intelligent och påläst jag hade varit om jag lagt den tid jag lägger på sociala medier på att läsa Illustrerad vetenskap eller nånting, säger Larsson.

 

Kommentarer

kommentarer

7 Comments

   1. 1. Ingenting eftersom jag säger att hon inte kommer bli smartare av att läsa illustrerad vetenskap trots att hon dumt nog säger att hon tror det.
    2. Sa jag aldrig, har visserligen svårt att se henne bli smartare men samtidigt så finns det väl ingen annanstans att gå än upp när man är på botten. Så det är väl mer troligt än att hon blir dummare.

     1. För att hon 18 år, känd som fått allt serverat för sig. Inte kan någonting om Världen och häver ur sig massa idiotiska klyschor, som dessutom är djupt fördomsfulla och hycklande. Hon tror på en sexistisk konspirationsteori om att män skulle på något subtilt socio-kulturellt genom kroppsspråk och handling förtrycka kvinnor i samhället. Vi är visst anledningen till att kvinnor inte satsar på karriären lika mycket, skyldiga för en väldigt liten andel mäns brott. Osv. osv.

      Men mest av allt hatar jag hur hon utmålar sig som ett offer för att folk skriver arga kommentarer om henne när hon säger massa vidrigt och fördomsfull skit. Hur folks upprördhet utmålas som att varandes hotfull och hatisk trots att de flesta bara uttrycker sin mening. Sedan är det väldigt många kommentarer som hon säger förutom allt detta som ju visserligen ”bara” skulle kunna vara diverse psykosexuella trauman som hon bearbetar i freudiansk stil. Med detta menar jag när hon säger till folk att inte köpa julklappar för att sedan ta lyxsemester i Jamaica. Eller när hon tror att smart blir man om man läser illustrerad vetenska, för personligen finner jag det skrattretande att en person tror man blir smartare av att läsa en populärvetenskaplig tidsskrift.

     2. Håller med om att det är korkat att tro att man bli smartare av att läsa den där blaskan. Ev blir man lite mer ”allmänbildad”. Men vad gäller det andra du nämner – om jag inte missförstått det har Zara Larsson uttryckt något om att hon hatar patriarkatet och därefter översköljts av hot om våld och sexuellt våld av vuxna karlar som blev kränkta. Tycker det är ganska magstarkt att hon ska behöva utstå det för att hon uttrycker åsikter om det strukturella förtryck som kvinnor lever under. En vuxen människa måste väl kunna låta bli att hata och hota …

Kommentera