Video: Krogvakter och narkotikapåverkad besökare i blodigt bråk

En man misstänkt för narkotikabrott och tre vakter fick uppsöka vård efter ett blodigt bråk på en krog i Helsingborg. Händelsen ska enligt uppgifter inträffat under natten till söndagen. I ett klipp som cirkulerat på internet syns en vakt slå åtta batongslag mot en man som ligger på golvet. I ett annat mobilklipp syns den misshandlade kroggästen ligga blodig på golvet.

Enligt vittnen som fanns på plats ska bråket börjat någon gång mellan tolv och ett på natten. När ett av vittnena begav sig till krogens toaletter fick han syn på ett flertal vakter som slog en man på golvet med batongslag.

– Vakterna skrek ”Backa, backa”. Killen låg på golvet och gjorde inget motstånd vad jag kunde se, berättar ögonvittnet, för Sydsvenskan.

Uppges ha attackerat vakterna

Enligt andra vittnen som fanns närvarande började krogbråket i samband med vakternas rutinkontroller på toaletterna. Där ska de sett kroggästen (red. anm. mannen som ligger på golvet i videoklippet) ta kokain. I samband med iakttagelsen ska mannen attackerat vakterna våldsamt, där en av dem fått sitt knä sönderrivet. En annan vakt uppges ha fått ett skadat finger och sin arm bruten.

Händelsen har bekräftats av både vaktbolaget SAFE och deras VD, samt polismyndigheten i Helsingborg.

Ett annat vittne som fanns på plats fångade bråkets slutskede med sin mobiltelefon. I den här filmen ser man en vakt sitta på den huvudmisstänkte, medans hans kollega utdelar åtta kraftiga slag med sin batong. Den misstänkte mannen ligger kvar blödande på golvet.

De skadade vakterna är i skrivande stund hospitaliserade. En av dem kan behöva opereras, uppger källor. Den huvudmisstänkte mannen är i nuläget anhållen av polisen för provtagning.

swe_sek