Vänsterextremister attackerade polis med rakblad – ville släppa in flyktingar

hand

I den italienska staden Ventimiglia har vänsteraktivister protesterat mot polisens ingripande mot flyktingar som vill ta sig vidare in till Frankrike. De senaste dagarna har lokala medier rapporterat om att polisen använt pepparsprej för att stoppa flyktingarna, men pepparsprej är långt ifrån än vad man hittade hos vänsteraktivisterna.

pepparsprej
Polisen konfronterar illegala migranter med pepparsprej.

När polisen konfronterade de illegala migranterna med pepparsprej svarade de protesterande vänsterextremisterna med slagord och fysiska attacker för att hjälpa flyktingarna. 150 flyktingar uppges ha hoppat i vattnet för att rymma från polisen, många av dessa från Eritrea, Etiopien och Sudan.

Använde knivar och rakblad

Italienska och Franska medier som dokumenterat händelsen på plats uppger att protestanterna kommer från aktivistgruppen ”No Borders”, översatt ”Inga gränser” på svenska.

Under de senaste dagarna har den italienska polisen konfiskerat en rad vapen och farliga föremål från de aggressiva demonstranterna. Bland dessa hittade man skjutvapen, knivar, yxor och skiftnycklar. En annan bisarr upptäckt är en skelettliknande handske utrustad med tre långa rakblad, den samma som användes i actionfilmen Wolverine.

daniel-lilja-signatur

Kommentera