Våldtäkter har inget med invandring att göra enligt Brås utredare – ”Kopplingen är ytterst tveksam”

tafsa-inte_0
Antalet anmälda våldtäkter har ökat under sommaren, mest på svenska musikfestivaler, det rapporterar P3 i en ny granskning.
Enligt Brås utredare så är det mer för den mediala uppmärksamheten det har fått på slutet.
-”De här brotten har alltid ägt rum på festivalområden”, säger Klara Hradilova Selin till Expressen.

P3 Nyheter har tagit fram statistik för antalet anmälningar om sexuella ofredanden på 13 svenska musikfestivaler. Förra året anmäldes totalt tio sexuella ofredanden på de festivalerna som ingick i granskningen, i år har siffran ökat dramatiskt till 111 anmälningar.

– ”Självklart kan man inte utesluta en faktisk ökning men att den skulle vara av sådan omfattning från ett år till ett annat – som det statistiken över anmälda brott visar – det är självklart inte rimligt”, säger Klara Hradilova Selin, utredare vid Brottsförebyggande rådet.
-”Många är pigga på att koppla ökningen till invandring, vilket är ytterst tveksamt. Det är inte ensamkommande flyktingbarn som hänger på dessa dyra festivaler. De här brotten har alltid ägt rum på festivalområden där ungdomen samlas tätt dag och natt och konsumerar diverse substanser. Det är inget nytt. Det nya är den enorma uppmärksamheten i medier.

Dock lämnar inte Brås utredare någon statistik på sitt påstående om att det inte har något med invandring att göra.

daniel-lilja-signatur

3 Comments

 1. Man kan besöka valfri Tingsrätt och beskåda namnen på dom åtalade i målen för dagen och själv se att utlänningar är överepresenterade. Jag tycker att SD ska be Riksdagens utredningstjäns i uppdrag att kartlägga dömda för sexualbrott och dela upp dom efter vart dom kommer ifrån. Födda i Sverige med utlandsfödda föräldrar ska ha en egen stapel naturligtvis..

 2. Lite iformation om Klara Hradilova-Selin

  ”47-åriga Klara Hradilova Selin är utredaren på Brottsförebyggande rådet, Brå, som medierna ofta talar med. Hon har bland annat motsatt sig att Brå ska föra statistik över gärningsmäns etnicitet och protesterade 2010 då Sverigedemokraterna tog fram egna siffror som visade på invandrares överrepresentation i våldtäktsfall. “Våldtäkt är inte tillåtet i någon kultur”, uppgav hon då.”

  LÄNK: http://avpixlat.info/2016/08/03/utredare-pa-bra-skryter-om-hur-hon-bryter-mot-lagen/

 3. Dramatisk ökning av antalet anmälda gruppvåldtäkter
  Publicerad: 2013-10-09

  Av de misstänkta på 1990-talet var 10 procent inte folkbokförda i Sverige och 32 procent utrikes födda. Av de resterande 58 procenten svenskar hade en fjärdedel invandrarbakgrund, vilket enligt Brå tyder på en överrepresentation av invandrare. Vid gruppvåldtäkter med tre eller fler gärningsmän är andelen utrikes födda ännu högre: 39 procent.

  Är det relevant att, som Brå gör, ta upp andelen invandrare i detta sammanhang?

  – Jag vet inte, säger Klara Hradilova-Selin. Vad ska man ha den informationen till? Det handlar om människor som saknar olika typer av resurser som begår brott, vilket inte är något nytt. Det finns ju även svenska killar som beter sig lika illa, men då resonerar man aldrig i termer av etnicitet.

  http://fof.se/artikel/dramatisk-okning-av-antalet-anmalda-gruppvaldtakter

Kommentera

swe_sek