Upplopp på flyktinglägret i Lesbos – polis blev attackerad med sten när de försökte hjälpa två flyktingar

lesbos3
Ett våldsamt upplopp bröt ut i flyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos. Enligt vittnesuppgifter rådde stort tumult i lägret och på bilder och filmer som tagits inne i flyktinglägret syns hur flera personer tänder eld på filtar och bråte.

Efter rykten om att polisen hade slått ett barn så började upploppen i Lesbos. Man ska ha tänt på bråte och filtar och rivit ner stängslen som håller de innanför gränserna. Polisen kom dit och sprutade tårgas på de som var mest aktiva i förstörelsen, där man också hittade två flyktingar i tonåren svårt skadade. När ambulans och polis försökte nå platsen för att hjälpa tonåringarna ska man ha kastat sten på polisen.

Enligt vissa så har flyktingarna tagit över lägret och skriker:
-”Freedom! Freedom!”.

lesbos

SVT nyheter har intervjuat Mustafa, som just nu bor på lägret, och han säger till SVT att:
– Det känns som att vi sitter i fängelse. Vi är inte krigsförbrytare, vi är flyktingar men vi blir behandlade som djur, säger Mustafa.

Protester och våld har blivit en vardag för folk i Lesbos, när över 50.000 flyktingar har blivit strandade sen både Makedonien och Balkanländerna har stängt sina gränser.

Kolla på videon för att se en del av upploppet.

1 Comment

  1. Enligt vissa så har flyktingarna tagit över lägret och skriker:
    -”Freedom! Freedom!” Men…men…men varför jobbar Ni då hårt för att göra området till en krigszon om det är frihet Ni vill ha?

Kommentera

swe_sek