Unga kvinnor tvingas att suga på dildos och klä av sig nakna – allt för att få inträde i de slutna grupperna på skolan

Elever på gymnasieskolorna i Kalmar berättar nu om förnedrande inträdesprov för den som vill bli medlem i olika grupper. Bland annat tvingas unga flickor klä av sig och suga på dildos medan de filmas.

Allting uppdagades under ett bokseminarium, där temat för bokgruppen var maktstrukturer och strukturellt våld. I samband med det berättade eleverna om slutna klubbar och kotterier av elever på gymnasierna Stagneliusskolan, Lars Kaggskolan och Jenny Nyströmskolan i Kalmar. Klubbarna har oftast krävt att man ska göra förnedrande saker, oftast något som har en sexuell anknytning.

– Eleverna bad mig att föra fram det de hade att berätta, säger läraren som vill vara anonym för att inte peka ut gruppen och eleverna. De menar att de har påpekat missförhållandena tidigare, men aldrig fått gehör, säger den anonyma personen till SVT.

– Ett exempel är en sektion under en elevkår som heter Bara Honor. Sökande tjejer tvingar dansa sexigt och ta av sig kläder medan de filmas. Tjejer med stora bröst prioriteras vid antagningen till denna grupp.

Den som vill vara med i gruppen Goa Gubbs tvingas peka ut de fulaste tjejerna klädda i behå. Den sökande får också rangordna porrfilmsskådisar och får i uppdrag att sätta ett klistermärke på någon tjejs rumpa, fotografera det och lägga ut på twitter, berättar läraren.

Det handlar också om unga flickor som tvingas klä av sig offentligt och suga på en dildo, medan de filmas.

 

Kommentera

swe_sek