Karlshamn får en ny trafikskola

Den första juni slår Medinas trafikskola upp sina portar i centrala Karlshamn. Bakom initiativet och nysatsningen står den före detta trafikskoleläraren Leo Balic som numera titulerar sig som trafikskolechef.

Trafikskolebranschen ser ut att vara en populär bransch, inte minst i Blekinge. I länet finns tio trafikskolor registrerade varav fyra av dessa i Karlshamn. Den här sommaren öppnas kommunens femte trafikskola. Initiativtagaren Leo Balic berättar att konkurrensen inte varit något större hinder.

– Nej, det har den inte. Inom den här branschen gäller det att alltid ligga i framkant. Vi kommer erbjuda högkvalitativa utbildningar för alla, oavsett ålder och bakgrund, säger han.

– Den största skillnaden mellan Medinas trafikskola i Karlshamn och andra lokala skolor är sättet vi vill arbeta på. Eleverna kommer få möjlighet att utbilda sig på andra språk. Utöver svenska kommer utbildningsprogrammen ges på fyra andra språk.

Leo Balic kom in i trafikskolebranschen genom en yrkesutbildning i Kalmar. Efter sina studier arbetade han som trafikskolelärare i Karlshamn men kände senare för att gå vidare på en annan bana i sin karriär.

– Jag har haft ett stort intresse för den här branschen ända sedan jag satte mig i utbildningssalen den första dagen. Det är kul att få träffa trevliga ungdomar och se glädjen i deras ögon när de når sina mål och tar sitt körkort. Det är en otroligt stor och minnesvärd upplevelse i livet, säger han.

Den nya trafikskolan slår upp sina portar den förste juni 2016. Invigningen kommer dock äga rum i mitten på månaden. Mer information om Medinas trafikskola finns på körskolans officiella hemsida: http://www.medinastrafikskola.se.

Källa: Kommunnytt, Blekinge.

Kommentera

swe_sek