IS-terrorister planerar terrorattack i Stockholm

terrordad-stockholm
Enligt flera medier ska den svenska säkerhetspolisen SÄPO fått indikationer från den irakiska säkerhetstjänsten om ett planerat terrordåd i Stockholm. Uppgifter pekar på att det rör sig om sju till åtta ISIS-terrorister som tagit sig in i landet för att genomföra ett terrordåd i Stockholm. Enligt samma källor planerar IS-gruppen att slå till mot civila mål.

SÄPO vill i nuläget inte kommentera eller lämna ut någon information om händelsen.

– Nej det är jag förhindrad att lämna information om. Om vi lämnar detaljer om den grundinformation som vi har så röjer vi det också för dem som vi ska motverka. Jag kan varken berätta något om varifrån den kommer eller när den har kommit, sade Säpos presschef Sirpa Franzén till TT.

Stockholmspolisen och den nationella operativa avdelningen har höjt sin beredskap till följd av terrorhotet. Expressen, som har följt händelsen noggrant, har rapporterat om uppgifter som visar att SÄPO ska ha rest till Irak under gårdagen för att hämta mer information om den planerade attacken.

Den svenska säkerhetspolisen har inte höjt terrornivån i landet trots att hotet har tagit på största allvar.

– Den informationen som har kommit till oss och som vi jobbar med påverkar inte terrorhotsnivån. Det är den terrorhotsbedömning som har gjorts av Säkerhetspolisen tillsammans med Nationellt centrum för terrorhotsbedömning (NCT), säger Sirpa Franzén, presschef vid Säkerhetspolisen, till Göteborgs-Posten.

Enligt de uppgifter som Expressen.se tagit del av ska terrorhotet gälla Stockholm, som för övrigt står som värd för världens största musiktävling, Eurovision Song Contest 2016 i maj.

daniel-lilja-signatur

3 Comments

 1. Men snälla ni -inte kan terror drabba Sverige.
  Alla som kommer till Sverige är ju världens godaste
  människor och skulle aldrig lura någon kvinnlig sosse-
  handläggare på Migrationsverket.De vill ju bara bli
  försörjda av -inte terrorisera-det svenska folket.

 2. Om terroristerna verkställer sina planer så är dagens och gårdagens beslut fattande riksdag skyldiga till dåden -dom måste straffas som en mördare. Om djurskötaren öppnar dörren till lejonburen så är det djurskötaren som får sitt straff.

 3. Om det nu händer så är det ju tur att Mona Sahlin vet var och hur de ska rehabiliteras. Klart att det måste ju vara jobbigt att spränga och döda och våldta oskyldiga människor. Så det var ju verkligen bra att Mona Sahlin vet hur och var dem ska behandlas och överlevande ska ge dem skadestånd.

  Detta läses med sarkasm

Kommentera

swe_sek