Syrisk flykting dödade gravid kvinna med Machete – två skadade

GERMANY-SYRIA-CRIME-POLIC069717
Den 21-årige machetemannen högg ihjäl en gravid kvinna och skadade två andra. Först när en bilist körde på honom var vansinnesdådet i tyska Reutlingen över.

Vid 16.30-tiden på söndagseftermiddagen utbröt panik vid busstationen i centrala Reutlingen. En 21-årig syrisk man hade då gått till attack med en machete på en gravid kvinna och två andra.

Enligt vittnen till gärningen, ska gärningsmannen först ha varit i något slags bråk med den gravida kvinnan utanför ett kebabkök. Bild.de uppger också att den gravida kvinnan ska ha jobbat vid snabbmatskiosken.

Mannen ska sen ha blivit, enligt vittnen,  ”som galen” och attackerat den gravida kvinnan med machete. Kvinnan dog av sina skador och attacken avslutades inte förrens en bilist körde över gärningsmannen. Under tiden hann han skada två andra människor.

– ”En BMW-förare gasade för fullt och körde på honom. Sen låg han framstupa och rörde sig inte”, säger vittnet till tyska Bild..

Stuttgarter zeitung har pratat med en kollega till 21-åringen som säger att den mördade kvinnan kände gärningsmannen. Mohammad Alhelo berättar att 21-åringen och kvinnan arbetade tillsammans på en restaurang.

– ”Han var en snäll kille som hit ensam från Syrien för ett halvår sedan. Han blev kär i kvinnan han nu dödat”, säger Mohammad till tidningen.

Gärningsmannen ska vara känd av polisen sedan tidigare och han ska också ha utfört denna attack på egen hand.

Kommentera

swe_sek