Syrisk asylsökare skadade tolv personer med självmordsbomb – Tyskland attackerat igen

POlIZEI
Tolv personer skadades, varav tre allvarligt, i en explosion utanför ett festivalområde i Ansbach i södra Tyskland på söndagskvällen.

Enligt lokala myndigheter handlar det om en självmordsbomb där bombmannen själv dog.

– Vi utgår från att det var en avsiktlig explosion, säger en talesman för det lokala inrikesdepartementet.

Till en början fanns uppgifter om att det skulle röra sig om en gasexplosion vid en restaurang, men stadens borgmästare Carda Seidel gick senare ut och sa att det var en sprängladdning som hade exploderat utanför festivalområdet.

– Vi utgår från att det var en avsiktlig explosion, säger en talesman för det lokala inrikesdepartementet.

Tysk polis uppger att den misstänkta självmordbombaren var den enda som omkom i explosionen.

Efter explosionen så fick festivalen avslutas abrupt. Över 2,500 människor hade samlats vid festivalområdet under tiden attacken var.

Gärningsmannen ska ha burit en ryggsäck med en sprängladdning i, och ha agerat helt på egen hand. Mannens motiv är ännu inte klarlagt , men han ska ha försökt ta sitt liv tidigare. Enligt inrikesministern så tydde väskans innehåll på att fler människor kunde ha dödats.

– Vi vet inte om detta ett planerat självmord eller om han hade för avsikt att döda andra, säger Joachim Herrmann enligt AP.

Polisen har inte gått ut med någon information om gärningsmannen identitet, men 27-åringen ska enligt en  säkerhetstjänsteman i Bayern ha varit en syrisk man som för ett år sedan fått avslag på sin asylansökan, uppger AP.

– Om det finns islamistiska kopplingar eller inte blir bara spekulationer vid det här laget, säger Michael Schrotberger, talesman får lokala åklagare.

Kommentarer

kommentarer

Kommentera