Här delas SVT-profilens porrfilmer

Efter den uppmärksammade sexskandalen med SVT-anställde Jonas Berring väljer tv-kanalen att plocka bort Berring från tv-rutan. Enligt SVT:s presschef Camilla Hagert känner man redan till händelsen och anser att det kommer bli problematiskt för Berring att fortsätta sin publika roll.

I en öppen blogg på nätet har medarbetaren under flera års tid publicerat bilder och filmer på sina sexaktiviteter. I ett flertal klipp kan man se hur SVT-anställde Berring onanerar offentligt på ett gym. Han ejakulerar på både träningsredskap och i duschar. I andra videoklipp inhalerar han på ett olagligt preparat och har sex med andra.

Enligt SVT:s presschef har man fått informationen under tisdagskvällen. I en intervju för Aftonbladet uppger hon att det för SVT handlar om en förtroendefråga och att man ser allvarligt på händelsen utifrån Berrings publika roll. Det är dock osäkert vad konsekvenserna kommer bli för Berrings offentliga sexaktiviteter.

– Det är för tidigt att säga vad konsekvenserna kommer att bli. Vi har samtal med personen i fråga just nu. Vi arbetar skyndsamt med ärendet, säger Camilla Hagert till kvällstidningen Expressen.

Videoklippen och bilderna cirkulerar nu i ett flertal forum och medier, bland annat på Flashback, där mycket av innehållet delats.

Ett flertal medier har sökt Berring för en kommentar, dock utan framgång.

swe_sek