Sverige: Ny metod ska medicinskt kastrera pedofiler

firmagon2

På Karolinska institutet testar man nu en ny metod som ska hindra pedofiler från att begå sexuella övergrepp mot barn – nämligen medicinsk kastrering, rapporterar DN. – Det saknas helt behandling som är akut riskreducerande, därför vi vill testa den här metoden, säger Christoffer Rahm, som leder studien, till tidningen.

Deltagarna i studien på Karolinska är personer som tidigare varken fått vård eller dömts för sexualbrott, utan har valt själva att ingå i studien.

Via den vägen har de hamnat i en studie vars syfte är att stoppa de som begår sexuella övergrepp mot barn. Hela tanken med medicinsk kastrering är att man ska få bort pedofilernas begär.

–” Det saknas helt behandling som är akut riskreducerande, därför vi vill testa den här metoden”, säger Christoffer Rahm som är specialist­läkare i psykiatri vid Karolinska universitets­sjukhuset, till DN.

Patienterna får ett preparat som egentligen används för prostatacancer som heter Degarelix.
Efter injektion ska preparatet inom några dagar kunna dämpa en persons sexuella begär, då preparet sänker testosteronnivån i kroppen och skulle därför förhindra den höga sexuella driften, vilket är det främsta orsaken till att pedofiler begår övergrepp mot barn enligt Christer Rahm.

– Min hypotes är att medicinen ska ge en tolerabel minskning så att personens risk att begå övergrepp dämpas i hög grad, säger han till DN

Preparatet är alltså inget botemedel mot pedofili  utan motverkar snarare de riskfaktorer som kan orsaka det.

daniel-lilja-signatur

 

Kommentera

swe_sek