Svenskar sparkas ut från sina bostäder för att ge plats åt asylsökande

Foto: Mikael Johansson
Foto: Mikael Johansson

Hyresgästerna i huset på Smörbergsgatan fick tre månader på sig att flytta. Anledningen var att huset skulle renoveras, nu har ägaren ansökt om göra om huset till asylboende, ett besked som kom som en chock i grannarnas brevlåda på tisdagen.

– Det var tre par som bodde där och en äldre man som hyrde ett förråd i källaren, alla fick besked om att de måste flytta i slutet på december, berättar en av de boende i området.

Han fick liksom de andra grannarna ett brev hem i sin brevlåda med besked om att ägaren ansökt om att göra om fastigheten till tillfälligt boende för asylsökande där istället.

– Det känns lite konstigt, för när jag pratade med hyresvärden så sa han att flytten berodde på att det skulle renoveras. Nu känns det som att han sparkade ut hyresgästerna för egen ekonomisk vinning.

Hyresvärden Magnus Friberg anser dock inte att han farit med osanning gentemot tidigare hyresgäster.

– Planen har ju varit att det ska renoveras, sen kanske vi inte har sagt vad vi tänkt att det skulle bli. Hyresgästerna har dessutom fått bo kvar tills de hittat annat boende och har de flyttat tidigare så har de inte behövt betala sista hyran. En fick till och med bo kvar en halvmånad till. Anledningen till att grannarna inte fått reda på det är att Skara kommun sa att de skulle kontakta dem, säger hyrevärden till Skaraborgs Länstidning.

3 Comments

Kommentera

swe_sek