Svensk politiker försvarar asylsökande våldtäktsmän: ”Svenska män är värre”

barbro
Barbro Sörman, en svensk feministisk politiker, har skapat många rubriker i utländska medier efter att ha försvarat asylsökande våldtäktsmän och påpekat att svenska män är ”värre” på grund av kulturella skillnader.

I en statusuppdatering på Twitter skriver hon:

”Om man inte har växt upp med det har man ju en förklaring. De svenska män som våldtar gör ju det trots uppväxt med jämställdhet. De gör ett aktivt val. Det är värre imo”.

Enligt den brittiska tidningen Breibart.com ska Sörman, som representerar ett distrikt i Stockholm, uttalat sig i anslutning till de mediala avslöjandena som pekade på att majoriteten av de sexuella övergreppen begåtts av flyktingar.

När hon kontaktades av media fortsatte hon försvara sitt påstående men erkände senare hon att hennes uttalande var ”klumpigt”.

– Föreställ dig att Sverige är ett jämställt samhälle där vi alla är jämställda. Om du säger att du är uppvuxen i ett sådant samhälle så gör du ett aktivt val om du inte vill vara jämställd längre. Det valet kan du inte göra om du inte är uppvuxen i ett samhälle som inte är jämställt, sa hon.

– Jag kanske utryckte mig klumpigt. Jag säger inte att de svenska männen är värre, absolut inte.

Simon Larsson

1 Comment

Kommentera