Största MP-distriktet saknar förtroende för språkrören – Stockholmsdistriktet säger nej till Åsa Romson och Gustav Fridolin

Foto: Mp
Foto: Mp


Kongressombuden från MP:s största distrikt Stockholms stad saknar förtroende för de sittande språkrören. Det blev resultatet i en omröstning i onsdags, uppger tidningen DI. Spekulationerna ökar nu om språkrören kommer att ersättas vid MP-kongressen inom kort. Biståndsminister Isabella Lövin får växande stöd men själv ger hon vaga svar om sin önskan att bli språkrör.

– Jag har redan sagt att det inte är aktuellt just nu, och jag har ingen ytterligare kommentar att lämna, säger Isabella Lövin på telefon från Burma till TT.

Enligt en källa till tidningen Dagens Industri, visade omröstningen i onsdags kväll bland Stockholms stads kongressombud att en förkrossande majoritet av ombuden saknade förtroende för de båda språkrören.

Mariana Moreira Duarte, som är sammankallande för kongressombuden i Stockholms stad, bekräftar för tidningen, liksom Mats Berglund för SVT att omröstningen ägt rum och att röstsiffrorna överlämnats till valberedningen. Hon vill inte avslöja hur omröstningen slutade

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentera

swe_sek