Stoppade fingrar i hennes mun – asylsökare från Irak åtalas nu för ett överfall i Östersund

 Foto: Meli Petersson Ellafi
Foto: Meli Petersson Ellafi

En asylsökande man från Irak misstänks för att ha attackerat en kvinna på väg till jobbet i Östersund.

I förhör berättar kvinnan om överfallet:

– Det kändes som att han skulle visa att han ägde mig.

Den misstänkte mannen, åtalades på måndagen vid Östersunds tingsrätt. Detta är bara ett fall av flera överfall som skett mot kvinnor den senaste tiden i Östersund.

Kvinnan var på väg till jobbet vid halv elva tiden på kvällen, när mannen som var i en grupp av tre kom gåendes mot henne.

– Den här killen knuffade till mig på min högra axel när jag skulle gå förbi. Jag snubblade till åt vänster och var tvungen att ta ett snedsteg för att inte ramla omkull, berättar hon i förhöret.

– Jag var helt säker på att de skulle sno min väska, berättar kvinnan – och fortsätter:

– Mitt huvud knycktes åt sidan. Han höll sina fingrar runt min käke. Han höll sin tumme mot mina tänder. Det verkade som att han försökte trycka upp min käke med sina fingrar. Han verkade vilja få mig att öppna munnen, men jag försökte bita ihop.

Hon försökte slå sig fri.

Stoppade fingrar i hennes mun

 

– Jag tror att jag träffade hans armbåge någonstans. Han tappade greppet i alla fall, och jag vände mig om direkt och sa något i stil med: ”Vad fan håller du på med?”

Då vände sig mannen, enligt kvinnan, mot henne – och hånflinade.

Förhörsledaren undrade i förhöret hur det kändes när mannen hade sina fingrar i hennes mun.

– Där och då blev jag mest chockad. Jag ville bara freda mig och var stressad och skulle till jobbet. Efteråt snurrade tankarna och jag kände mig äcklad och förbannad och rädd på samma gång. Det kändes obehagligt och jag fick ont i magen. Det känns så himla äckligt att han stoppade in fingrarna i min mun.

Efter attacken har kvinnan känt sig otrygg att gå ut.

– Jag känner mig otrygg när jag rör mig ute. Jag vill inte möta någon okänd kille.Jag känner mig smutsig och det är en olustkänsla i magen.

Kommentera

swe_sek