Småflickor ofredade av busschaufför – pratade om sex och porr

En man i 25-års åldern är misstänkt för sexuellt ofredande av småflickor. Mannen, som ska bo i Västsverige, ska bland annat ha pratat om sex och porr med de unga flickorna. Mannen nekar dock till brott, och säger att han ser flickorna som sina vänner.

Enligt flickorna ska brotten ha begåtts under vintern av 2015 till våren 2016. Den misstänka mannen arbetade då som busschaufför, både för låg-och mellanstadiebarn. Nu åtalas mannen, misstänkt för att ha sexuellt ofredat flera unga flickor.

Busschauffören ska bland annat ha tjatat till sig närgångna kramar av flickorna, pratat om sex och porr med dem och pussat en flicka på halsen. Den yngsta flickan var inte mer än 8 år när övergreppen begicks.

Under förhöret berättade flickorna till polisen att flera av dem var rädda för mannen. En gång ska mannen ha låst in en flicka i bussen när hon inte ville ge honom en krav, och han krävde en förklaring.

”Inte konstigt att krama sina vänner”

Flickan berättar också vidare i förhöret att hon var rädd för att mannen skulle komma hem till henne, då han visste vart hon bodde. Mannen nekar dock till brotten och säger att han såg flickorna som sina vänner, och att det inte är något konstigt att krama sina vänner. Han hävdar också att viljan att kramas var ömsesidig.

Mannen anklagas också för att ha tagit bilder på de unga flickorna där han blev ombedd att radera dem, men vägrade. Mannen ska också ha följt flickorna på sociala medier, som Facebook och Instagram. Flickorna berättar i förhöret att mannen ska ha blivit arg när de blockade honom.

I samtal med polisen, uppger flickorna att mannen tjatat sig till kramar och att han kramar med armarna ner mot deras ryggslut och rumpa.

Efter att misstankarna mot mannen kom till arbetsgivarens kännedom, har mannen blivit uppsagd från sin anställning på skolan, detta rapporterar Expressen.

swe_sek