Slog asylsökande man på asylboendet med het stekpanna – blir dömd till rättspsykiatrisk vård och utvisning

6294713442_1cc8c5aca1Nyårskvällen på asylboendet urartade och slutade med ett rått överfall med stekpanna och kniv som vapen.

Beväpnad med en stekpanna gick en man i 20-årsåldern till attack mot sitt offer.

Nu döms han till rättspsykiatrisk vård och utvisning.

Det var vid 23-tiden på nyårskvällen som polis larmades till ett asylboende i Härnösand med anledning av en misshandel. På plats möttes patrullen av en man som blödde kraftigt från huvudet.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha blivit irriterad när en av grannarna på boendet började steka hamburgare i det gemensamma köket sent på kvällen. ”Det luktar från din matlagning och jag vill inte bli störd”, ska han ha sagt.

När grannen påpekade att det var ett kök och han inte skulle sitta där med sin dator blev han angripen och slagen i ansiktet. När han gick ned på knä för att skydda sig blev han först biten i nacken och sedan knäad i ansiktet. Misshandeln fortsatte med att mannen i 20-årsåldern tog den heta stekpannan och slog sitt offer tre gånger i huvudet.

Han döms nu för misshandel och olaga hot till rättspsykiatrisk vård och utvisning med förbud att återvända till Sverige inom fem år. Han ska också betala 18 000 kronor i skadestånd till offer.

Kommentarer

kommentarer

Kommentera