Skriv på eller få din asylansökan nekad – Belgiens nya lagförslag

Foto: https://www.n-va.be/wie-is-wie/theo-francken
Foto: https://www.n-va.be/wie-is-wie/theo-francken


Flyktingar som vill skapa ett nytt hem i Belgien kan snart tvingas underteckna en deklaration om att acceptera Belgiens lagar och värderingar eller så dras deras asylansökan tillbaks av regeringen. Ministern för asyl och migration, Theo Francken , en förespråkare av förslaget sa detta till The Guardian på fredagen.

-”De så kallade lokala värderingar inkluderar att man accepterar homosexuella rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män . ” [ Många ] kommer från länder med andra värderingar ”, säger Franckens talesman , Laurent Mutambayi . ” Om de vill bygga sitt liv här i Europa [ har vi ] inga problem med det , men de måste underteckna denna deklaration om att de accepterar våra värderingar.”

Organisationer som arbetar med flyktingar har kritiserat förslaget om att skriva på en deklaration.

– ”Det är ett extra verktyg för migrationsverket för att hålla vissa människor borta från Belgien ”, säger Didier Vanderslycke från organisationen Orbit. Han hävdar att tvinga flyktingar underteckna en deklaration om att man accecpterar Belgiens värderingar kan bli ett spel för galleriet.

 

Kommentarer

kommentarer

4 Comments

  1. Det är inte så mycket begärt. .Åker man till deras hemländer redan på flyget måste ta på sig andra kläder och underteckna att man har ingen alkohol i väskan eller pornografi. ..

  2. Det är väl ett jättebra förslag. De som verkligen vill integreras, kan rimligen inte ha några invändningar. Alla andra får veta vad som gäller, och vet vad som väntar om de inte sköter sig.
    Kan det bli bättre ? Det skulle naturligtvis införas i hela EU. Så mycket strunt som EU beslutar om, så skulle det verkligen bli en fjäder i hatten för dem !

Kommentera