Ska inte ens behöva städa upp sitt egna skit – asylsökandes krav på Valhall park når nya nivåer

Enligt Valhall park ska asylsökarna städa efter sig själva, men efter kritik tycker platschefen att det är fel. Asylsökande klagar på att hygienen är dålig, men verkar inte städa själva. Foto : Niklas Gustavsson
Enligt Valhall park ska asylsökarna städa efter sig själva, men efter kritik tycker platschefen att det är fel. Asylsökande klagar på att hygienen är dålig, men verkar inte städa själva.
Foto : Niklas Gustavsson

Sveriges bästa asylboende. Det skulle boendet i Valhall park utanför Ängelholm bli. Men nu haglar det in protester från de asylsökande.

Ett 40-tal asylsökande skrev på en protestlista som var klagomål på saker som de ansåg inte var okej levnadsstandard. Här har du protestlistan:

1. Maten är inte god och inte nyttig. Därför äter inte barnen mat alls.

2. Hygienen är dålig på boendet. Risken för barn att bli sjuka är stora.

3. Vi har fått tvättmaskiner, men de låter oss inte använda den.

4. Alla barn är ledsna på grund av att det inte finns några aktiviteter och heller inga lekplatser för barnen.

5. Barnen har börjat i skolan, men det finns ingenstans att studera och vi behöver internet för hemläxor.

Enligt Enes Isovic, har det tidigare varit problem med maten. Maten räckte då inte till alla. Något som nu är åtgärdat, säger Enez Isovic, platschef för Vallhalla till HD.

Boendet håller hög standard, enligt Enez. Barnen har det bra på boendet och lekrum finns.

– Problemet är att sakerna försvinner in på rummen eller förstörs, säger han till HD.

Det fanns ett rum som var ett inrett som ett lekrum, men efter en stund var spelen försvunna och någon hade kastat ut tv:n genom fönstret. Skadegörelse och försvinnandet av saker har gjort att lekrummet nu står tomt.

Klagomålen har också varit på att det har stinkt urin, något som nu har gjort att asylboendet städar med klorin tre gånger om dagen.

Städning av toalett är något som asylsökarna ska göra själva, men verkar ha missat detaljerna om hur man spolar efter sig. Nu tycker platschefen att det är fel att de får städa efter sig själva och ska fixa problemen.

Kommentarer

kommentarer

17 Comments

  1. Herregud lär dom att städa då. visa dom . kastar man ut tv:n genom fönstret så får man ju vara utan tv. och annat . dom förstör för sig själva . ge inte efter för deras krav. patetiskt. Det är samma beteende över hela landet så jag tror inte ett skit på dom som klagar.

  2. Det passar att klaga på allt, trots att ALLT är gratis för dem. Vilken enorm tacksamhet de visar! Förstörelse och vandalisering är det enda de förmår som bidrag tillbaka, men vad kan man förvänta sig av stenåldersmänniskor …?

Kommentera