Separerar män och kvinnor ombord på flyg efter klagomål

flygplan
Saudiarabiens statliga flygbolag separerar nu män och kvinnor ombord på saudiska flyg. En av anledningarna: Alla gifta män som klagat på att andra män får sitta bredvid deras fruar.

 I fortsättningen blir det för saudiska kvinnor på flyget så som det är på många andra områden i det saudiska samhället.En manlig ”vakt” måste alltid följa en kvinna som vill resa eller som arbetar utanför hemmet.

Åå offentliga platser – till exemepel restauranger, banker, nöjesparker – får kvinnor  gå ut och in genom speciella dörrar. Allt enligt de islamiska reglerna.

På flyget har det så här långt inskränkt sig till att inga saudiska kvinnor anställs i kabinpersonalen. Den sysslan har istället skötts av kvinnor från Bosnien, Albanien, med flera, men nu är det stopp med det.

Ingen alkohol får serveras ombord, griskött är förbjudet i maten, en bön från Koranen läses alltid innan planet lyfter och på många internationella flighter finns ett utrymme för bön.

Men – endast för män.

I fortsättningen blir det endast möjligt att sitta bredvid varandra om man är man och hustru eller om det rör sig om en nära kvinnlig släkting.

Kvinnor som socialiserar sig med män som inte är sin man eller nära släkting kan straffas för prostitution, otukt eller otrohet i Saudiarabien.

daniel-lilja-signatur

Kommentarer

kommentarer

Kommentera