SD-ledningen uppmanar Kent Ekeroth att lämna

Kent Ekeroth friad.

Trots att Ekeroth friats kräver många av hans partivänner att han ska lämna sina uppdrag. Hans ageranden och incidenter sägs ha skadat partiets förtroende.

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth blev nyligen friad i Svea Hovrätt för misshandel i anslutning till ett bråk på en krog i centrala Stockholm. Utfallet har välkomnats av partiet, men samtidigt vill partiledaren Jimmie Åkesson att Ekeroth lämnar sin plats i riksdagens justitieutskott.

SD:s gruppledare Mattias Karlsson säger att Ekeroth förvisso gjort goda insatser för partiet i sitt arbete, men att han i sitt val av uppförande inte kan leva upp till de höga krav som partiet ställer på företrädare i kriminalpolitiska frågor. Enligt honom är partiets bedömning att Ekeroths ageranden skadat SD:s förtroende under åren, inte minst på grund av de incidenter som rapporterats i media.

Ett slutgiltigt besked har inte offentliggjorts än, men enligt Sverigedemokraterna är det inte aktuellt att Ekeroth kommer uteslutas från partiet. Enligt Aftonbladet har en intern SD-källa meddelat att Ekeroth inte kommer få vara med på partiets riksdagslista inför det kommande valet 2018.

Kommentarer

kommentarer