Satte skräck i sin familj i flertal år och dömdes för grov kvinnofridskränkning – sitter i valberedningen för MP

mido habta
Mido Mohamad El-Habta dömdes för grov kvinnofridskränkning, misshandel och ofredande 2008. Nu sitter han i valberedningen för Miljöpartiet i Västerbotten. I ett parti som uttalar sig så starkt om feminism kan man undra varför en man som terroriserade sin familj i flera år sitter med i valberedningen för MP.

Mido Mohamad El-Habta kom till Polen som flykting på 90-talet från Libanon, där han träffade sin fru och gifte sig och flyttade till Umeå 1999. Tillsammans har de två barn som nu är vuxna, men var i tonåren under händelserna. Det var på hösten 2008 som frun fick nog av Mido och anmälde honom till polisen.

I domen går det att läsa;

”Mido El-Habta vill att frun skulle uppföra sig på ett visst sätt och hon kunde aldrig säga vad hon tyckte inför honom. Han tillät henne inte heller att göra sådant andra fick göra.”

” Han drog mig i håret och knuffade mig på golvet. Han kunde slå mig och spotta på mig och sparka mig och kasta saker på mig. Ibland kastade han mat och tallrikar på mig”

”Vid ett tillfälle så kastade han en trädgårsstol på mig. Detta för att jag hade tittat på grannen när vi satt ute enligt han, och jag hade förnedrat hans heder. Han jagade mig med kniv och kastade stenar och skrek att ” jag ska visa dig”.”

Förutom detta så kunde Mido också terrorisera sina barn, med att stänga av internet, som de behövde för sina studie, han kunde stänga av varmvattnet när de duschade och förbjöd deras kompisar att komma över till sina barn, samt ha en ”favorit” bland sina barn, för att alltid ha en allierad bland sig.

Mido dömdes till 140 timmar samhällstjänst för detta brott. Han skyllde dock på att han inte kommer ihåg händelserna då han är krigstraumatiserad.

Frågan är då bara, vad gör han hos MP?

 

daniel-lilja-signatur

16 Comments

    1. För att regimmedia för första gånget sedan det sjuka j-la partiet grundades granskade en promille av partiet. Hade förrädarna granskat Mpk tidigare så hade Mpk aldrig blivit Mpk (Miljöpartiet var faktiskt ett helt annat parti, ett flummigt haschtomteparti visserligen, men bättre än den islamistiska/kommunistiska sekt det är idag).

  1. Roger B Hermansson@ om vi granskar de andra partierna inte minst SD kommer du att få lista på flera personer som också gjort sig skyldiga till brott – så det är kanske lite överdrivet att påstå att det är bara MP som de trivs i med brottslig bana på sina CV

Kommentera

swe_sek