”Sälj alkohol och fläsk – annars stänger vi ner er halalbutik”

halabtik

En halalbutik i Frankrike har fått ett ultimatum från de lokala myndigheterna -” Sälj alkohol och fläsk annars stänger vi ner er butik”.

De lokala myndigeterna har reagerat mot att en halalbutik inte följer deras avtal om att butiken ska vara en ”generell matbutik”, som det står i deras avtal gentemot hyresgästen, och därför tänker nu myndigheten i Colombes att stänga ner butiken om den inte börja sälja alkohol och fläsk.

Borgmästaren av staden, Nicol Goueta, hade själv varit nere vid butiken och bett om att man skulle skaffa nya varor, såsom alkohol och fläsk, allt för att ha en större mix.

Folk i närområdet hade klagat på butiken, då man plötsligt inte längre kunde skaffa vissa varor.

-”Vi vill ha en social mix av folk. Vi vill inte ha ett område där det bara finns muslimer eller ett område där det inte finns några muslimer”, säger en anställd till borgmästaren och tillägger att lokalbefolkningen hade reagerat likadant även om det hade varit en kosheraffär som hade öppnat istället.

Lokala myndigheter har nu tagit hyresgästen av affären till rätten, för de tycker att han bryter mot deras avtal att alla ska kunna köpa där, inte bara vissa människor.

Rättegången drar igång i oktober.

daniel-lilja-signatur

 

 

Kommentarer

kommentarer

Kommentera