Säger upp avtalet med väktare på bussen – tar in somaliska pensionärer istället

980
Fotograf: Hampus Petersson

I ett försök att få stopp på oroligheterna på linje 3 i Borlänge säger nu Dalatrafik upp avtalet med väktarna. I stället ska somaliska pensionärer åka med på bussarna.– Vi har en skyldighet att hjälpa till, säger Abdi Haji Abdullahi, säger vice ordförande i Somaliska PRO till DT.

Stöket ombord på linje 3 började i höstas varpå Dalatrafik hyrde in väktare för att åka med på vissa turer – ibland i själva bussen och ibland i en bil bakom.Även om Dalatrafik inte är missnöjda med väktarnas insats väljer man nu att säga upp det avtalet.– De följde med för sista gången i fredags. Jag vill poängtera att de har gjort ett bra jobb efter förutsättningarna, säger Bengt Benjaminsson, produktionschef på Dalatrafik.

I stället ska nu somaliska pensionärer se till att ordningen återställs på linje 3.

4 Comments

    1. Förutom att de invandrade ”pensionärerna” får betydligt mer än svenska pensionärer, så tillkommer kostnader för mat, bostad, gratis sjukvård och tandvård m.m. m.m. Rundliga summor lär säkert utdelas till deras olika föreningar också, de är ju så kulturberikande, så de får säkert så de klarar sig och blir över.

Kommentera

swe_sek