Så mycket får en flykting i ekonomisk ersättning

sek-currency
Som nyanländ flykting har man rätt att söka ekonomisk ersättning även om man har tillgångar. Till skillnad från Danmark, som beslagtar flyktingarnas värdesaker, kan illegala flyktingar som kommer till Sverige få en ekonomisk kompensation i form av en ”dagersättning” som Migrationsverket betalar ut.

Om de asylsökande avstår från maten som serveras gratis på asylboendet får varje individ 71 kronor per dag (om de är vuxna), 61 kronor per dag (om personen är vuxen och delar hushållskostnader), 37 kronor per dag (för barn mellan 0 – 3 år), 43 kronor (barn mellan 4 – 10 år) samt 50 kronor per dag (barn mellan 11 och 17 år).

En familj som består av fyra familjemedlemmar varav två barn mellan 11 och 17 år får alltså ut 6 882 kronor. En stor del av flyktingarna får även lägenheter och busskort betalda.

Som ett tillägg har de asylsökande även rätt till rabatterad sjuk och tandvård. Detta inkluderar förlossningar, abort, preventivmedel och mödrahälsovård. De har också prioritet i sjukvårdsköerna framför ordinarie patienter.

Personer som får avslag tvingas inte lämna landet

Under våren kommer riksdagen ta ett beslut som gör att ensamkommande flyktingbarn och vuxna som får avslag kommer förlora sin ersättning och rätten att bo på Migrationsverkets boenden. Dock finns det inga lagar som tvingar dessa personer att lämna landet. Effekten kommer därmed leda till att alltfler kommer uppehålla sig i Sverige illegalt och troligtvis försörja sig på kriminella aktiviteter.

103 Comments

 1. det där är i Migverkets omsorg så då tillkommer tex kläder anpassade efte säsong och det är nya kläder som dom får ta ut…barnvagnar och allehanda tillbehör för barnvårdande.. Cyklar…så den kostnaden som redovisas bör minst fyrdubblas…Sen när dom kan flytta i egen lägenhet då skenar alla kostnader…

  1. Helt rätt, ser vareviga jävla dag allah
   dessa NYEKIPERADE PARASITER som går omkring på Gator o Torg.

   Är man ute något ärende dagtid tex
   här i MenaBorg ( GBG ) så dräller
   det av MENA som är ute på dagens
   BEKYMMERSLÖSA SHOPPINGTUR!!!

  1. De skall betala skitsumman 50 kr för att få sitt illa åtgångna garnityr iordningställ om det är akut, ja? Med sådan dålig tandstatus så blir de ju uppgraderat till akut på momangen såklart!

   De 50 kr är OM de kan betala, annars får skattebetalarna stå för den summan,.. också!

   Lika med sjukvården, ja i det skick de är klart det uppgraderas till akut och även om sjukvården skickar räkningen så är det ju likväl skattebetalarnas pengar i slutänden som bekostar detta,… också !

   Tandvården och sjukvården håller på att haverera, till detta lägga att när dessa ”flyktingar” som kallar sej muslimer upptar en vårdplats så är det i praktiken inte EN vårdplats utan de har ett eget rum medan man idag ( på bl.a MAS i Malmö stad nere i Skåne) tränger ihop män och kvinnor av ickemuslimskt snitt i samma rum…

   SKANDAL, och sen snackar folk om att det INTE pågår en islamiseringsprocess i Sverige… Snacka om totalt verklighetsfrånvända blindstyren! Skrämmande!

   1. Jag har betalat skatt för att svenska höjdare ska kunna resa runt jordklotet flera varv på kongresser och ”studiebesök” i alla år. Kungahusets alla kostnader är jag med och betalar samt mycket, mycket mer jag inte får nåt igen av eller har någon nytta av och det utan att klaga trots att det är slöseri med ofantliga summor pengar.
    Svenskar som lever på försörjningsstöd är jag också med att betala för så om några är verklighetsfrånvända blindstyren så ser jag fler faktaresistenta råttor här som hellre tror på sagor och skrönor är på sanningar och fakta för det går inte in i en rasistisk teflonhjärna.

 2. Ursäkta men har någon kollat upp vad existensminimum ligger på för en svensk familj med samma uppsättning? har någon kollat upp detta överhuvudtaget??
  På Migrationsverkets hemsida om samma sak står nämligen:
  ”Förutom mat ska dagersättningen också räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygienartiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter”
  Varsågoda och läs själva. – http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Medan-du-vantar/Ekonomiskt-stod.html

  1. Kolla mitt inlägg här ovan så har du diverse länkar, bl.a försäkringskassan som källa ang vad en motsvarande inhemsk ( svensk) mamma med tre barn har i förhållande till dito invandrarmamma.

   1. Ja det har jag sett och jag ser också de vanliga faktafelen som ofta tas upp.
    Vissa ersättningar kan dom inte få samtidigt och andra är precis desamma som för svenskar. En sak som inte tas upp är att en svensk mamma inte behöver fly för att rädda sina barns och sitt eget liv…

    1. 5% av de som kommer är riktiga flyktingar. Resten är välfärdssökare enligt flertalet utländska tidningar. Men du vet ju bäst du. Besserwisser där. Att du inte skäms med ditt ljugande. De får mer än en svensk överhuvudtaget kan ansöka om att få. Vi har sett räkneexempel om och om igen. Även på Riksdagens egen hemsida som påstod att det var myter. Läste man ända till slutet så stod samma räkneexempel där också.. som sanning, på den sida som påstod att det var lögn. Förmodligen gjorde de uträkningen först och skrev ”motbevisningen” efteråt.. där de skrev om att arbetskraftsinvandrare inte kunde få dessa bidrag och liknande trams, och glömde bort att de hade räkneexemplet på slutet, eller så orkade de inte läsa igenom det de själva skrivit, de hycklarna. Du gör lika. Väljer och plockar efter eget behag för att få till din egen sanning som är lååångt från verkligheten.

 3. Massor med faktafel..
  Alla har rätt att söka men dagersättning beviljas endast till de utan tillgångar. Upptäckts det att en med dagersättning har andra tillgångar så dras dagersättningen in.
  Varken sjukvård eller tandvård är gratis, vårdcentral och tandvård kostar 50 kr, akutmottagning 250 kr (dagtid) eller 350 kr (kväll).
  Nej de går inte förbi några köer det är endast akutvård de har rätt till, inte ens vanlig tandvård utan bara akut tandvärk och då hos jourkliniker – och samma akutkl som andra svenskar men faktiskt tar det längre tid för asylsökande få tid för tolk måste beställas.
  Sjukvård endast akuta besvär.
  Dagersättningen är 24 kr per dyng och person eller 19 kr för medlemmar i familj för den som bor på ett flyktingboende. Går inte att få 61 kr på ett boende som serverar mat, 61 kr är för dem som ordnar eget boende och det ska då räcka till mat och allt.
  När det gäller ”illegala flyktingar” så är det ett fejkbrgrepp. Det finns inga illegala flyktingar. Antingen uppfyller man kraven på att få flyktungstatus och få asyl eller så gör man inte det. Migrationsverket utreder varje fall individuellt.
  Bussresor – många flyktingar bor på landsbygden i boenden, där jag bor kostar det 30 kr enkel resa till närmaste affär och 75 kr till närmaste större stad. Det räcker inte en dagsersättning till så de tar sig ingenstans utan de fastnar på boenden.

  1. Invandrade äldre har fått rena skönhetsbehandlingar på 40 000-70 000:- gratis hos svenska tandläkare, på det svenska folkets bekostnad. Jag tror att du blandar ihop apelsiner och äpplen hej vilt. Det är skillnad på illegala invandrares förmåner och asylsökares förmåner. men du blandar ihop allt för att få det att låta som om det är synd om dem. Illegala invandrare är de som fått avslag på asylansökan, för att de saknar giltigt asylskäl, men som ändå vägrar ge sig av. De stannar alltså kvar inom landets gränser olagligt.. emot den svenska lagen. De begår alltså brott mot den svenska lagen,. så försök inte. Du ljuger ju. Att du inte skäms.

   1. Du ljuger ännu mer som inte kommer med ett uns av fakta bara dina egna ihopkok av påhittade skrönor. Du måste ha en av de största foliehattar som går att tänka sej. Kom med siffror från trovärdiga OBEROENDE källor för en gångs skull och inte en massa skit som inte platsar som gödning i en potatisåker. Du påstår att du är påläst, kunnig och ändå så kan du inte prestera fakta på nåt du skriver. Flyttar jag till ett annat land inom eu har jag också samma rätt till sjuk och tandvård som alla andra som bor i det landet.
    Tillägger att de illegala invandrarna inte har några bidrag eller ersättningar från svensk stat och kommun. Och vad det gäller att bryta mot lagen så har du inte gjort annat i varenda inlägg du skrivit där du helt öppet kränker och behandlar andra människor illa pga deras ursprung….det är också ett brott mot svenska lagen. Vi tillåter inte diskriminering i Sverige.

 4. Att begrunda:
  http://www.friatider.se/fredrik-malm-ger-fria-tider-ratt-om-invandrarbidragen

  allt från dagersättning till etableringsersättning till underhåll och flerbarnstillägg, bostadsbidrag,extrakostnader för halalcertifierad mat,gratis körkort, gratis månadskort på bussar och tåg, osv…. till pension utan att någonsin arbetat en enda timme i Sverige.

  Källa på det med bidrag för att kunna göda den odemokratiska och kvinnoförnedrande shariakommittéen med våra skattepengar för inköp av halalcertifierade produkter ( kött, godis, glass, bakverk) http://databas.infosoc.se/rattsfall/26641/fulltext

  ( jodå, nämnda shariakommittée är ”kassakon” dit de halalcertifierande företagen öser in icke muslimska skattebetalares pengar- ni kanske skulle ägna någon minut och fundera på vad nämnda odemokratiska och kvinnoförnedrande shariakommittée använder pengarna till? Detta gäller både för importerat kött såväl som svenskt halalslaktat kött.)

  Sen det senaste med att om ”barnen” flyttar ifrån HBV hemmen till familjehem får de 3000 kr i näven/månad medan familjehemmet håvar in 16000 kr/”barn”/Månad.

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article22393707.ab

  Väntetiderna hos tandvården har skjutit i höjden då det inte bara är akuta besök utan även årskoll av tänder som dessa ”flyktingar” får.De betalar 50 kr OM de har 50 kr ja,annars är det skattebetalarna som bekostar det också

  De behöver inte heller bekosta akuta sjukvårdsbiten om de inte har pengar,det gör skattebetalarna istället. Visst sjukvården skickar räkningen men den bekostas inte av ”flyktingen” själv utan av våra skattepengar!

  Det tar i snitt 7-9 år innan de öht har en inkomst av arbete,dock var det visst bara 35 % av dem som hade någon form av arbetsinkomst efter dessa år,resten är fortsatt sysslolösa…
  Källa Tino Sanandaji

  1. Tekla Är du på riktigt? Vet du vad HVB-hem står för? Det har väldigt lite att göra med invandrare. ”Familjehemmen” har funnits i väldigt många år och inte fått någon kritik förrän på senare tid precis som det plötsligt dykt upp en massa hemlösa och andra fattiga som inte heller ”funnits” innan de asylsökande kom..
   Körkort fick min son också 10 lektioner genom skolan och mer får inte invandrar ungdomarna heller, underhåll, bostadsbidrag/tillägg, barnbidrag, mat, skola, busskort till skolan får också de svenska barnen/ungdomarna.
   Hur vore det om du skulle ägna någon minut (eller månader) åt att kolla källfakta, sanningshalter och lite allmän fakta innan du drar skam över den svenska befolkningen med dina fabricerade sanningar.
   Kolla samtidigt upp hur många MILJARDER SVENSKA KRONOR som SVENSKA skattesmitare lurar sverige på varje år. DÄR har du det som kostar sverige..
   Kräv hårdare tag mot dom istället. Skulle du och dina gelikar engagera er lika mycket för att stoppa det flödet av pengar som forsar ut ur sverige varje år så skulle ni göra något gott för mänskligheten i alla fall…

   1. Kommentarer på detta tack tant Gudrun!
    REN RASISM

    SOU 2010:105

    För rätt till garantipension krävs minst tre års bosättning och för full garantipension krävs minst 40 års bosättning. För den som varit bosatt kortare tid än 40 år reduceras garantipensionen med 1/40 för varje år.

    En ny lag som infördes 2006 ger emellertid flyktingar som beviljats uppehållstillstånd i Sverige rätt att tillgodoräkna åren från och med 25 års ålder till och med ankomsten till Sverige som försäkringstid för garantipension. Enligt SFS 2005:728 framgår att:

    Den som har beviljats uppehållstillstånd med stöd av 3 kap. 2 eller 3 § utlänningslagen (1989:529) skall som försäkringstid för garantipension även tillgodoräknas tid under vilken han eller hon har varit bosatt i sitt tidigare hemland från och med det kalenderår då den pensionssökande fyllde 25 år till tidpunkten då han eller hon först ankom till Sverige. Därvid skall en så stor andel av tiden i hemlandet tillgodoräknas som svarar mot förhållandet mellan den tid under vilken den pensionssökande har varit bosatt i Sverige, inräknad den tid som avses i 2 §, från den första ankomsten till landet till och med det kalenderår då han eller hon fyllde 64 år och hela tidsrymden från det att den pensionssökande första gången kom till landet till och med det kalenderår då han eller hon fyllde 64 år. Vid beräkningen skall bortses från tid för vilken personen, vid bosättning i Sverige, har rätt till pension från hemlandet.

    KÄLLA RIKSDAGEN
    https://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utredningar/Statens-offentliga-utredningar/lderspension-for-invandrare-f_GYB3105/?html=true

     1. Du tycks vara för trög för att fatta be din personliga assistent förklara
      Det är inte samma pensionsregler för invandrare som för Svenskar

     2. Och? Hur många svenskar fick ”sjukpension” på 70-80-talet för att dom var lata tror du? Det användes för att få folk ur arbetslöshetsstatistiken.
      Berth Milton som sysslar med en så samhällsnyttig verksamhet som porr. Han ensam är skyldig oss skattebetalare 933 miljoner kronor. Sveriges tio mest skuldsatta personer är skyldiga 4 miljarder kronor. De 30 mest skuldsatta är sammanlagt skyldiga drygt 6,6 miljarder kronor och det är siffror som är några år gamla. I dag är nog svenska statens minuskonto för skattesmitare bra mycket högre.
      Men att svenskar smiter från sina skatter och lurar svenska staten på enorma summor men det är okej antar jag för dom är ju svenskar.
      Rasisterna ”gör en struts” och kör huvudet i sanden..

     3. Kom du inte på några värre oförskämdheter? Ingen fara…jag ska läsa sagan om ”lilla rasse nassen” så sover jag nog gott.. 😉
      Du vet den som blir uppäten av vargen..

     4. Åh! ett försök till 😉
      Vad Gudrun gör har jag inte en aning om..Jahaaa!..du tror du vet nåt om mej.
      Men så trist då att jag kan le över att du inte vet ett dugg utan bara spekulerar..Lycka till med det 😀

     5. Just det ja. Då blir det ju liksom lite pinsamt när inte ens fakta i startinlägget stämmer..

  2. Bor den sökande på en av Migrationsverkets anläggningar där fri mat ingår är dagersättningen: (Dom kan INTE välja bort mat för att få högre ersättning)
   24 kr/dag för vuxna ensamstående
   19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
   12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)

   Så exemplet i inlägget med korrekta siffror ser ut så här:
   En familj som består av fyra familjemedlemmar varav två barn mellan 11 och 17 år får alltså ut – Familj med 2 vuxna och 2 barn under 17 år.
   2 x 19kr = 38:-
   2 x 12kr = 24:-
   = 62:- x 30 dagar = 1860

   Har den sökande EGET HUSHÅLL och sköter MATINKÖPEN SJÄLV är dagersättningen:
   71 kr/dag för vuxna ensamstående
   61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
   37 kr/dag för barn upp till 3 år
   43 kr/dag för barn 4–10 år
   50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)

   Förutom mat ska dagersättningen också räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygienartiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.
   Källa Migrationsverket..

   1. Du har fastnat i ersättningen för den allra första tiden som de är här, och verkar inte kunna tänka längre än så. Efter den tiden så kan de håva in bidrag efter bidrag av alla de slag. De får även fria telefonsamtal till hemlandet, extra pengar för vinterkläder, husgeråd, möbler, cyklar, gratis glasögon, tandvård och vård. De kan ansöka om att få åka på semester i hemlandet som de flytt från, och som de inte kan bo i.. och dessa resor får DU vara med om att betala. Läkare får mindre i lön per månad (när skatten är dragen) än en invandrad kvinna med tre barn får i bidrag varje månad… Det finns uppgifter att söka på Fk om bidragen.

   1. Många har ju betalt stora summor för att ta sig till Sverige. Har de tillgångar så tycker jag att samma regler ska gälla som för Infödda svenskar.
    Fast då är man väl rasist enligt vänstersluskarna.

    1. Så du jämför summor som används för att fly ifrån krig och död med ”Svenssons” bankkonto? Dessutom skjuter du dej själv i foten med
     -HAR BETALAT..alltså finns inte tillgångarna längre.
     Och ja, då är man rasist om man jämför på det viset och inte förstår skillnaden..eller så är man okunnig, egocentrisk och arrogant.

     1. Vad är det för krig o död i Pakistan? Danmark? Tyskland? Österrike? Turkiet? etc

     2. Nästan alla gör det. Man kan kanske säga att de som kommer med båtar till Grekland ”flyr för sina liv”. Så fort man är innanför EU-länderna och åker från ena landet till det andra, lutar det mer mot turistaktivitet. Då flyr man MOT länder där bästa bidragen finns att få.

     3. Gör ”man”? Vet du hur de som flyr tänker? Det kanske finns andra orsaker? Dom kan ha familj och vänner i Sverige. Lite enkelspårigt att förutsätta att det alltid handlar om bidrag.

     4. Det finns hur många intervjuer som helst att se på, där de själva säger att de kommer för de svenska bidragens skull. De kommer för pengarnas skull. De hycklar inte, så som DU gör.

     5. Ja de ”flyr” även från Italien och liknande länder. Där har man bara tre år på sig att skaffa ett arbete. Har man inte skaffat ett arbete inom de tre åren så åker man ut, så de ”flyr” vidare till Sverige för en livslång försörjning för både sig själva och sina familjer på de gamlas bekostnad. De som blir utan vård, inte får komma till äldreomsorg eller ens får hemtjänst… trots att de inte klarar av att klä på sig själva ens. Assistensen dras nu in på löpande band för de behövande, för mer pengar behövs till de som ”flyr” från arbeten i andra fredliga länder… eller flyr från de straff de förtjänat efter att ha begått våldsbrott. Våldsbrottslingar skyddas från straff för de brott de begått och får självklart asyl i Sverige. Såna skyddar DU alltså. Rena galenskapen.

     6. Du har inte mycket koll du Karoline. Alla EU-länder omfattas av reglerna om fri rörlighet. Den fria rörligheten innebär att EU-medborgare, utan några särskilda formaliteter, har rätt att resa till och vistas i ett annat medlemsland i tre månader.
      Om en EU-medborgare ska vistas längre tid än tre månader i ett annat EU-land kan värdlandet kräva att personen registrerar sig hos landets myndigheter. Personen kan också behöva styrka att hen har tillräckliga medel för att försörja sig. Om en person inte uppfyller kraven kan de nationella myndigheterna kräva att personen flyttar. Detta gäller alltså Italienare också. Hur var det nu med det där att läsa på?
      Svenska pensionärer som bor i andra EU länder får till och med sin svenska pension utbetald till det nya landet samt flera andra förmåner.

      Videos verkar vara populärt så jag postar en jag också.
      https://www.facebook.com/LOSverige/videos/10153235027461239/?pnref=story

     7. 5% av de som kommer, kommer från krig. Övriga har levt flera år i andra länder eller kommer från länder som aldrig ens haft krig. Asylsökare kommer från hela världen, även från Amerika och Dubai. Läs på och lär dig lite… Läs gärna andra länders tidningar. De har inte kommit överens om att undanhålla fakta om massinvandringens negativa konsekvenser. Du är alldeles för okunnig.

     8. Siffror på det från en trovärdig källa tack…
      Sen är det ingen nyhet att de asylsökande kommer genom andra länder men jag tror du måste läsa på och lära dej lite om skillnader på olika slags invandring. Och som sagt -lite fakta från trovärdiga källor på vilka som kommer från tex Amerika. Kanske dom är arbetsmigranter, eller studenter? Du, som vill framstå som påläst och kunnig borde inte har några problem att få fram lite korrekta och trovärdiga siffror..

   2. Gudrun du pissar i motvind! vi vill inte ha några Rapefugees i Sverige, särskilt inte om dom är muslimer. Deras kvinnosyn och intolerans mot homosexuella judar och kristna kan dom ha i mellanöstern inte här tack!

    1. Nej rasister (ni) vill inte det. Vi, som värnar om människor och vill hjälpa människor som flyr för sina liv ser på saken annorlunda.
     Vad det gäller taskig kvinnosyn så finns det svenska killar/män som inte är ett dugg bättre men av någon märklig anledning så bara ”försvann” dom när det kom asylsökande. Måste vara härligt att ha andra att skylla sina egna fel på..

     1. Finns garanterat många svenska män med taskig kvinnosyn så vi behöver verkligen inte importera ännu fler eller hur? särskilt inte när man i dessa länder får lära sig som pojk att en kvinna bara är värd hälften så mycket som en man. Flyr för sina liv gör man till närmsta säkra land inte passerar man 7-8 länder för att komma till det land som ger mest i bidrag som i dessa invällares fall. Börja tänk kommunist!

     2. Om du anser att vi importerar människor med taskig kvinnosyn och dom inte ska vara här bör vi då inte exportera svenskar med lika taskig kvinnosyn? Funkar det? Kan vi inte exportera svenskar med taskig människosyn också då? Det finns svenska barn som blir upplärda av sina stöddiga pappor att dom är bättre människor för att dom är svenskar också. Börja tänk rasist…

     3. Ditt svenskhat lyser igenom! Du kan vrida och vända hur mycket du vill, vi är ändå mer civiliserade än dessa människor någonsin kommer bli. Ny våldtäkt på ett asylboende igår i Värmland, trevlig folk du vurmar för!

     4. Jag känner inget hat. Är det det enda argument du kunde komma på?
      Hatet är nåt ni rasister kända för.
      Sen handlar det väldigt ofta om vinklad journalistik för att sälja rubriker. Vilka rubriker tror du säljer mest idag. Brott som svenskar gör eller brott som invandrare anklagas för? Vilken rapportering tror du media föredrar för att få läsare? Eftersom media inte rapporterar brott som begås av svenskar i samma utsträckning som förr så framstår det i media som invandrare står för många fler brott och har man en agenda att enbart belysa brott som invandrare står för så funkar det ju bra.
      Man har inte heller tagit hänsyn till den nyare brottsrubriceringen när man gör statistik eftersom det skulle få svenskar att framstå i sämre dager men många sexualbrott har en grövre rubricering i dag och många svenskar skulle, i dag, dömas till våldtäkt med den nyare lagen. Det väljer man att bortse ifrån..

     5. Nåja 77% av Sveriges befolkning har fått nog av invällarna iallafall enligt en färsk undersökning och den siffran kommer stiga ju mer dom våldtar och mördar

     6. Förstår att du gärna vill tro att du vet vart jag står politiskt..tråkigt nog så stämmer inte dina spekulationer.
      Och länken du gav och som jag har läst innehållet i ger jag tyvärr inte så mycket för..köpta undersökningar tar jag med en STOR nypa salt.
      Dock var det ju intressant i alla fall att 55% tycker invandring är berikande.

     7. Nä sanningen är inget för er PK folk, om man anser att våldtäkter mord bildbränder barnäktenskap hedersrelaterat våld tafsande i simhallar osv osv är berikande så ok. Tror inte du och jag kommer så mycket längre, du röstar för mångfald och allt skit det medföljer och jag röstar för bevara Sverige svenskt och trygghet i samhället!

     8. Nä det har du rätt i…speciellt när sanningen kan misstänkas vara köpt eller rent av fabricerad så att den passar ändamålet.
      Sen kan tidningarna återgå till att skriva om svenska pedofiler, knivmord, gängslagsmål, familjetragedier med misshandel och våldtäkter med svenska gärningsmän…jo det blir nog mycket tryggare.

     9. Ok Bagdad Bob! du är väl medveten om att gammal media har fått stränga order om att mörka så mycket det går för att inte ge en negativ bild av massinvandringen va? därav det låga förtroendet för media i Sverige.

     10. Alltså? Kan du inte skriva en enda kommentar utan att försöka förolämpa och/eller vara oförskämd i överkant. Är det så du tror dina åsikter vinner respekt? Vilken tur för svenska brottslingar som slipper figurera i pressen…det är indirekt en mörkning även det. ”Skriv om invandrare så ser det bättre ut för svenskarna”. Nåt förtroende för media har jag aldrig haft då jag har en del kontakter i den världen och sett/hört lite för mycket.

     11. Fantastiskt..Snart 3 år sedan och ”helvetet” har inte kommit. Finns inga som helst bevis för att videon är från Sverige ens eller att personerna på videon är ”ickeeuropeiska”…men foliehatt på och köp på bara

     12. .
      ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??
      ???? Hur Många Hjärntvättade Galna Muslimer Har ‘Vi’

      Släppt In Vårt Fantastiska Sverige . ?? ?? ?? ?? ?? ??
      .
      Hur många , ?

      !!! , Alla muslimer är galna , ty alla är indoktrinerade sen

      barnsben .
      .

     13. Drygt 70% av det svenska folket vill ha mindre invandring enligt den senaste undersökningen. Du har verkligen noll koll när det gäller allt. Du lever på rosa moln i din fantasivärld. Du kommer att slå i backen himla hårt den dag du eller dina barn blir gängvåldtagna och sönderslagna, eller ihjälsparkade av dessa välfärdssökare (varav enbart ca 5 % är riktiga flyktingar).

     14. ”Senaste undersökningen” ? Vilken är det? Vart är den publicerad? Vem står bakom den?
      Funderar på om inte du skulle må bra av lite terapi… Dina konspirationsteorier är ju helt ”outstanding”..verkar inte riktigt sunt måste jag säga..

     15. Läs Polisens händelser och se hur berikande det är. Fortsätter du att var så envist dum så förstår jag att du rena är muslim eller har konverterat. och då skall du tillbaka där du kom ifrån. Jag blir så förbannad att läsa ditt för bannade skräp. Du fattar ju ingenting.
      Det är ju kaos i Sverige. Sverige klara inte av vad det kostar. Och mera bråk och mord blir det. Jag tror du är suggererad psykiskt. Du kan vara ett fall för Säpo. Vi skall försvara Sverige mot allt vad muslimer heter.

     16. Är du en vit kränkt kvinna? För uppenbart så skiter du i Ulla 86 i sundsvall som inte ens får kokt potatis eller varm mat. Tala om varför vi ska försörja dessa under ansökningstiden? Mat och husrum får dom ju eller hur? Men om du nu vurma så mycket ta av din egen lön och ge bort men kom fan inte och kräv att vi ska betala bara för att du tycker det. Sen är det så patetiskt av trosmarxister som du att dra rasistkortet när man inte vill samma sak. Din lilla imbecillus dummus

     17. Sen brott som invandrare anklagas för? Så du menar att dom bara anklagas för detta? Dom gör alltså inga brott. är det nu jag ska säga FISKMÅS?

     18. Jag vet inte när du bör säga Fiskmås. Har du ett behov att uttrycka random namn på fåglar så får du väl göra det..
      Om du inte visste om det så anklagas (misstänks) många människor för brott men ingen är skyldig förrän dom är dömda i domstol.
      Det finns statistik att tillgå som är hämtad hos polis, åklagare och domstolar om man vill ha fakta.

     19. Och hur många döms då? När över hälften av fångarna är invandrare eller med invandrarbakgrund…FISKMÅS.

     20. Termen ”invandrarbakgrund” är en lurig grej. Hur många ”svenskar” med svenskt medborgarskap tror du kan säga att dom har en invandrarbakgrund? Väääldigt många säger jag men det är en praktisk term för att få det att låta på ett visst sätt..
      Jag har inte sett några siffror från oberoende, trovärdig källa från dej ang det ännu och det är din uppgift att prestera det då det är ditt påstående. Ta då också med hur många av dom som sitter där som gör det i väntan på rättegång eller under pågående utredning när du ändå är i gång. Alla som vistas i fängelse/häkte (som av de flesta jämställs med fängelse i vissa uträkningar) är nämligen inte dömda.

     21. Vad är det med er rasister som inte kan föra en diskussion/debatt utan att vara oförskämda och gå till personangrepp titt som oftast?
      Tror ni att ni blir mer respekterade då eller tar argumenten slut..

     22. Jadu Gudrun, jag är varken rasist eller högerextremist utan ruggigt mycket vänster, men invandringspolitiken anser även jag är totalt ohållbar. Med dina verklighetsfrånvända åsikter skulle du platsa i riksdagen bland dom andra hyenorna. Jag måste hoppas att även du inser vad som händer den dag muslimerna är fler än oss

     23. Sen så upplysningsvis så är ca 52% av dom som sitter i fängelse invandrare ca 30% av dom har INTE uppehållstillstånd. Och hur många % av befolkningen är dom? Ja ca 20% Så ha ett bra liv i din kommunist bubbla

     24. Länk på det tack..gärna nåt som inte kommer från avpixlat, exponerat eller liknande..

     25. kOLLA PÅ REGERINGSSIDAN OCH VIDEOFILMERNA DÄR SÅ HITTAR DU DET. KOMMER FRÅN KAMMAREN SJÄLV

     26. Hahahaaa, nähädu..påstår du nåt så är det upp till dej att bevisa att det du påstår är sant. Jag tänker inte titta igenom ett 100-tal videofilmer för att hitta ditt påstående så kan du inte bevisa det från en OBEROENDE KÄLLA så är det ointressant..

     27. Jag kollade på polisens händelser under mars. det blev 270 A4 sidor med brott bara under mars månad. Under April var det 14 mord, 44 mordförsök, bilbränder, misshandlingar villainbrott, och så vidare. De typer som kommer hit har ofta koranen som huvudkudde. Jag har lusläst hela den förbannade helvetesboken koranen, du kan bara kolla sura 47 vers 4, men Jag noterade 513 hot mot mig mot min familj, mot alla folk som inte vill tro på helvetes-guden Allah. Den mest ondskefulla religion som finns, och som samarbetade med Nazityskland under kriget och där Imamen Haj Mohammed Effendi Amin el-Husseini, mötte Hitler och gjorde upp om Judarnas framtid. Jag har både film och bilder, om denna begivenhet. Sverige under kriget, sände kullager till Nazitysklands stridsvagnar, Boforskanoner, där en står kvar nere vid Normandie. Mat de tyska soldaterna och järnmalm sändes ner till den Nazityska krigsindustrin. Göring var i Sverige vid flera tillfällen. Sverige hade frivilliga som stred på Nazitysklands sida. Bostadsminister Kaplan som nu är avskedad tack vare troligen mina upplysningar, var med på ”SHIP TO GAZA” och är judehatare av rang. han är medlem i ”Det muslimska brödraskapet” som har jihad och huvudkapningar på sin agenda. Den odugliga Mona Sahlin har jag pratat med för länge sedan. De invandrare som som kom var mest ”soldater”, jag fick en karta över Stockholm från US, hur organiserade Kalifaten ligger runt hela Stockholm. På ett ögonblick kan dom inta Sveriges Riksdag, då hjälper inga Jas-plan. Kolla denna sida lite: http://islaminferno.blogspot.se/

    1. Det måste nog vara den med intelligensbefriade kommentaren på länge. Du menar alltså att dom åker ifrån ett liv med bil, hus, pengar på banken för att leva i sverige som packade sillar på ett asylboende, ha under en hundring om dagen att leva på, krav på sej för att få den hundringen och bli mobbade av rasister???

     1. Ja. Många reser från sina företag för att bli försörjda i Sverige. När de fått PUT reser många hem igen på månadslånga resor och ser till sina företag samtidigt som de får pengar av Sveriges skattebetalare.. Du vet allt bra lite du. Det har ju för fan stått i vanlig media.

     2. Sicken patetiskt okunnig människa du verkar vara. Du stavat fel..Namnet ska vara Gudrun. MP: are, eller:-)

 5. Visserligen var det länge sedan min exfru läste svenska på SFI, men genom arbetsinvandrade kollegor vet jag att det ofta fungerar likadant nu. Många var överhuvudtaget inte intresserade, störde undervisningen och satt mest av tiden. Det hela var en fars. En från mellanöstern fallerade på test för 3:e gången. Min fru frågade varför då han ju kunde rätt bra svenska. ”Det kan jag inte visa, då måste jag ju börja jobba”, blev svaret.

  En kollegas fru, arkitekt från USA, upplevde samma sak. Hon skulle dessutom få göra om hela sin utbildning. De gav upp och återvände till USA. Hon stod inte ut.

  Mitt ex läste sedan svenska på universitetet vilket var utmärkt. Men när hon som läkare senare var tvungen att läsa sjukvårdssvenska upprepades en del av tidigare erfarenheter.

  Nu hör jag både ris och ros från arbetsinvandrade kollegor.

Kommentera

swe_sek