Protest på asylboende: ”Vi vill ha speciell mat under Ramadan”

Bildern har ingenting med artikeln att göra.
Bildern har ingenting med artikeln att göra.

En protest med ett tiotal demonstranter på ett asylboende utanför Fredriksberg har skapat heta debatter på sociala medier. Enligt lokal press ska maten som serveras på Anneforsgården inte levt upp till flyktingarnas förväntningar.

Enligt Sandra Christansen, boendeansvarig på flyktinganläggningen, vill de missnöjda flyktingarna få speciell kost serverad under ramadan och inte det som vanligen ingår i deras ordinarie matmeny.

– Det är vad jag hörde i går i alla fall, de vill ha speciell mat under ramadan och inte den vanliga menyn, säger hon till Dt.se.

Enligt lokala källor rör det sig om ett tiotal personer som demonstrerat öppet på en gata. Ewead Ree som är talesperson för demonstranterna bekräftar missnöjet.

– De säger att det inte är något fel med maten, men när vi fastar 20 timmar om dygnet under ramadan kan vi inte äta den, förklarar han, för DT.

Enligt honom och de andra demonstranterna ligger problemet i hur maten färdas och hur den är förpackad. Plastförpackningar där kyckling, ris och sallad ligger blandat är inte uppskattat.

– Maten färdas långt i bil, det är inte bra, inte hälsosamt, fortsätter Ewead Ree.

Migrationsverket: ”Vi hjälper självklart till”

Polisen har inte varit på platsen trots att de asylsökande männen saknar tillstånd för sin demonstration. De menar att det är migrationsverkets ansvar att lösa situationen.

Enligt DT, som varit i kontakt med Migrationsverkets pressavdelning, har Migrationsverket meddelat att de eftersträvar att alla på boendet ska må bra och att de självklart hjälper till om de asylsökande på boendet vill ha deras hjälp.

Jakob Larsson, Webbredaktör

6 Comments

  1. Ramadans fasta är inte fasta. Under nära 19 timmar under tidig morgon (från 02.30), dag och kväll får de inte äta eller dricka något som helst. Under sen kväll och natt (med start kl. 21,30) frossas det. Sent på natten ska de försöka sova efter att ha ätit och druckit. Under ramadan är det fest på nätterna, ett märkligt sätt att fasta.

    De som har ”flytt” från krig bör väl vara glada att undkommit och nu leva på vår bekostnad. De behöver inte alls fasta.

  2. Man kan gråta over å tänka på att det er hårt arbetande Svenskars pengar som går åt och tillfredsställa folk som egentligen skulle vara tacknämliga for å ha fått tak och uppehåll utanför krigs zonen. Det er viktig i islam och göra så och så, det er dynamiken i islam som har ställd i stand hela situationen från början. Islam er ett totalt syresatt som imploderar inåt i våld igen och igen om inte en hård diktator håller folk i tømmerna. Så betalar alltså staten i Sverige for att upprätthålla det dom tror er en religion som andre religioner.
    Den totala bristen på kunskap om islam har redan kostat Sverige astronomiska pengar och det vill bara fortsatta

Kommentera

swe_sek