Propaganda från Fria Tider i Ikeaförpackningar

Foto: Privat
Foto: Privat

Flera kunder har upptäckt högerextrem propaganda inuti förpackningar de köpt på Ikea.

Nu startar möbeljätten en utredning – och uppmanar medarbetare på Ikeas varuhus att slå larm om de vet vem som ligger bakom propagandaspridningen.

– Det här är oerhört allvarligt och vi beklagar att kunder har behövt möta de här budskapen, säger Malin Sennevall, presskontakt.

Ikea har fått klagomål från flera kunder som upptäckt högerextrem propaganda inuti förpackningar köpta hos möbeljätten. Minst tre kunder har uppgett att de hittat reklamblad för den högerextrema sajten Fria tider inuti möbelkartonger.

– Det är väldigt tråkigt och vi tar starkt avstånd från budskapet. Det här är oerhört allvarligt och vi beklagar verkligen att kunderna har behövt möta de här budskapen, säger Malin Sennevall, presskontakt för Ikea.

Det är enbart kunder på Ikeas varuhus i Kungens kurva i Stockholm som har sett reklambladen för den högerextrema sajten, uppger Malin Sennevall.

– Vi gör en gedigen utredning för att ta reda på vem som kan tänkas ha gjort det här. Vi uppmanar också alla medarbetare på varuhuset i Kungens kurva att hålla ögonen öppna. Om de ser några av de här reklambudskapen uppmanas de också att plocka ner dem, säger hon.

Ikea vet ej om de ska polisanmäla än, utan inväntar på vad deras egna utredning kommer förtälja.

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentarer

kommentarer

1 Comment

Kommentera