Polisen: Över 80% av sexuella ofredande på badhusen begicks av asylsökare förra året

child
Över 80% av sexuella ofredanden som skedde på badhus förra året begicks av asylsökare och andra invandrargrupper, det rapporterar polisen i en ny lägesrapport.

Sexuella ofredanden på badhus anmäldes vid 123 olika tillfällen under 2015, i 112 av fallen var ofredandena riktade mot flickor och vid elva tillfällen mot pojkar.

”I 80 procent av anmälningarna från badhus var gärningsmännen av uppgiven eller fastställd utländsk härkomst. De flesta saknade svenskt personnummer och i anmälningarna framgick det att de tillhörde grupper av asylsökande pojkar”, konstaterar polisen i sin rapport.

Polisen skriver att gärningsmännen vid övriga sexöverfall, som inte inträffar i badhusmiljö, även de främst är personer med utländskt medborgarskap.
Polisen listar även en lång rad händelser:

 

 1. En sextonårig flicka blev angripen av ett stort antal pojkar som ”var utländska och talade dålig svenska” som försökte slita av henne kläderna. Några fotograferade händelsen. Flickan var på väg hem tillsammans med sin pojkvän från en fest då hon blev överfallen. Pojkvännen blev vittne till händelsen.
 2. I en liknande situation överfölls två flickor av ett gäng om 10-20 killar med ”afrikanskt ursprung” som var 15-20 år gamla.
 3. Vid ett överfall mot en flicka i en park ledde ett sexuellt ofredande till en fullbordad våldtäkt av flera killar i grupp. De hade tidigare varit på samma fest och såg henne lämna stället.
 4. Vid ett överfall mot en 12-årig flicka uppgavs följande signalement; ”fyra män i 20-25 års ålder som såg ut att vara araber och talade utländska, möjligen arabiska dem emellan”. En förbipasserande ung man gick emellan och blev misshandlad.
 5. En flicka uppgav att hon skulle kissa i en buske då tolv gärningsmän kom fram till henne och ofredade henne sexuellt. I samband med detta hade gärningsmännen tillgripit målsägandes plånbok. ”Det sexuella ofredandet bestod bland annat i att okänd gärningsman tog målsägande på rumpan”
 6. En flicka på 17 år, vilken gick från ett köpcentrum, blev förföljd och stoppad av tre ”afrikanska killar” som angrep henne genom att klämma hennes rumpa så hårt att hennes byxor gick sönder.
 7. En flicka på 13 år som går i särskola blev närmad av ”4-5 utländska killar” som talade svenska med brytning. De tog på henne, en i taget ”på ställen som hon inte tyckte om, bland annat på hennes stjärt och på brösten.
 8. Då en flicka väntade på ett tåg blev hon omringad av sex ynglingar i 15-17 årsåldern ”med utländsk härkomst”. De petade på henne och pratade obscent och hotade henne på svenska. När tåget kom avbröt de ofredandet.
 9. I ett annat fall uppgav en flicka att hon mött ett gäng om ca 10 killar i 18-20 årsåldern. Fyra av killarna i gänget tog tag i hennes tröja och höll fast henne i armen medan tre av de andra killarna tog på hennes kropp och bröst. Hon skrek på hjälp, försökte göra motstånd och bad dem att sluta men utan framgång. Till slut lyckades hon slita sig loss.
 10. En flicka blev på ett tåg antastad med obscena åthävor av ett gäng på nio killar i 25-årsåldern, och de försökte blockera vägen när hon skulle gå av. Ingen av killarna talade svenska och målsägaren uppgav i anmälan att ”de kan vara från Afghanistan”.
 11. En flicka omringades på ett tåg av åtta män som klev ombord samtidigt. Två av männen började ta på hennes lår och upp mot hennes underliv. Hon tog till slut fram en pepparspray och samtliga flyttar på sig. Alla män var över 25 år och hade utländskt ursprung.

Lägesrapporten har tagits fram av polisens Nationella opertaiva avdelning (Noa) och polisens recept för att råda bot på asylinvandrarnas många sexövergrepp mot svenska kvinnor och flickor är att arbeta mer med attityder och normer.

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/%C3%96vriga%20rapporter/Lagesbild%20over%20sexuella%20ofredanden.pdf

Jakob Larsson, Webbredaktör

 

Kommentarer

kommentarer

16 Comments

 1. Löfven vad väntar du på, ut med svinen, eller är mängden offer tillräckligt för dig. Dessa människor kommer aldrig att kunna integreras är det så svårt att förstå. Vad ni vill är ointressant för dom.

  1. Brott begås även av svenska men det glömmer såna som du bort. Ni tror att om man slänger ut alla flyktingarna så är allt löst. Då händer det inga våldtäckter, inga stölder, ingen misshandel osv.

 2. .
  …. Där det finns muslimer , där ÄR det problem . Runt hela världen .

  Muslimens uppgift , i sitt arma liv , är att förgöra /döda civilisationen.
  .
  Lita aldrig på en muslim .
  .

 3. Jag har dessbättre aldrig råkat ut för ofredande eller våldtäktsförsök, om någon tafsar på mig så biter jag ifrån ordentligt tack vare kampsportsutövande i över 10 år. Knäa sönder näsan på asen så känner man igen dem på långt håll! 😉

 4. ”Över 80% av sexuella ofredanden som skedde på badhus förra året begicks av asylsökare och andra invandrargrupper”. Det stämmer inte. I 80 % av ANMÄLNINGARNA ja. Men det är anmälningar och inte fällande domar.Så du kan inte påstår att det ”begicks” Men det passar väl ini den här sitens agenda. Att misskreditera invandrare som grupp. ”Brott begångna på offentlig plats, till exempel
  i folksamlingar och på festivalområden, är förhållandevis få och utgör endast en dryg
  procent av det totala antalet brott”, skriver polisen i rapporten. ”polisens recept för att råda bot på asylinvandrarnas många sexövergrepp mot svenska kvinnor och flickor är att arbeta mer med attityder och normer.”. Så står det inte utan så här:” Polisen kan bidra till kunskapshöjande åtgärder som syftar till att få igång
  opinionsbildning om problembilden kring sexuella ofredanden bland unga i offentlig
  miljö och publika platser, för att påverka attityder och beteenden om vad som är tillåtet
  och inte tillåtet”. Så åtgärderna som föreslås är inte specifikt riktat mot asylflyktingarna.

  1. Är du så dum eller gör du dig till. SD borde trippla sin lön på grund av såna som dig och för all del hela etablissemanget, jag förstår inte hur dom står ut med alla dessa trögtänkta utan minsta sunt förnuft.

Kommentera