Personal på boende slår larm: ”Flyktingbarn säljer sex”

child-sexual-exploitation-640x480
På ett asylboende i Malmö tros minst 15 flyktingbarn ha sålt sig själva till sexköpare. Även om personalen på boendet både har anmält och försökt stoppat sexhandeln, så har poliserna i Malmö inte utrett händelserna, det skriver Sydsvenskan.

Boendet, som ligger i den kända förorten Rosengård, säger till Sydsvenskan att man tror att människor har tagit kontakt med dessa 15 flyktingbarn redan när de kom till Sverige första gången. Man försåg dem med mobiler så de kunde utföra tjänsterna.

– ”Sen fick barnen underliga samtal här på boendet. Det var så de fick kontakt med kunderna. Sen försvann de ut och kom tillbaka några timmar senare med värdesaker”, säger Kristina Rosén, projektledare på boendet till Sydsvenskan.

Personalen säger sig inte veta vilka personer det är som köper sex från barnen, men berättar att de har sett äldre människor ta kontakt med barnen utanför asylboendet.

– ”Det här sker hela tiden. Barnen blir hämtade av olika män på märkliga tider på boendena”, säger Lisa Green, Skånes samordnare mot människohandel.

Men polisen prioriterar inte dessa ärenden. Polisavdelningen som ansvarar för människohandel uppger för Sydsvenskan att resursbrist gör att man bara utreder ett fall åt gången.

–”Barnen har säkert blivit utsatta, men min uppgift är att prioritera”, säger Leif Fransson, biträdande chef på gränspolisen i region Syd, till tidningen.

daniel-lilja-signatur

Kommentarer

kommentarer

3 Comments

Kommentera