Norskt integrationsförslag: Förbud mot heltäckande slöja

hijab in school
Representanter för de norska partierna Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet och Sosialistisk Venstreparti har arbetat fram ett förslag för att försöka förbättre integrationen i landet. I det 50-sidiga dokumentet har partiet lagt fram ett förslag om ett förbud mot heltäckande slöja för offentligt anställda statstjänstemän.
– För att förbättra integrationen måste vi få ett större deltagande i det offentliga. Då kan vi inte täcka ansiktet, sa Arbeiderpartiets Jette F Christensen.

Förutom det vill man också förbjuda heltäckande slöja i skolan och motverka mot att barn bär hijab i skolan.
– Vi tror inte att en grundlag mot hijab skulle fungera, men vi önskar att skydda de norska värderingarna och att barn bär hijab i norska skolor strider mot det. Det är svåra frågor, och det är inte något en rektor borde ta ansvar över själv, säger Solhjell, representant för SV i Norge.

Man vill bland annat;
– Förbjuda heltäckande slöja i skolan
– Att skolor ska aktivt jobba mot barn som bär hijab i skolan
– Att både flickor och pojkar ska bada tillsammans

Jakob Larsson, Webbredaktör

1 Comment

  1. Asyl betyr midlertidig opphold. De skal jo tilbake til sitt eget land. Så skjønner ikke hvorfor de skal integreres? De vil ikke integreres i vår kultur og levesett. Det muslimene vil, med hjelp av Imamer i moskeer, økonomisk støtte fra Arabia for å bygge moskeer, å integrere vertslandet i islam. Fatter ikke at politiker i den vestlige verden gidder å holde på med slik de gjør i dag………men kanskje det ligger noe helt annet bak, noe våre politiker ikke forteller.

Kommentera

swe_sek