Norge utvisar islamist – Adnan Shaluni utvisas till Sverige

Enligt rapporter till norska TV2  utvisar nu Norge ”i all hemlighet” Adnan Shaluni, erkänd islamist som tillhör gruppen ”Profetens Ummah” tillbaks till Sverige. Detta för att han anses vara ett hot mot säkerheten i grannlandet.

Den 28-åriga Adnan Shaluni, som har svenskt medborgskarskap, men flyttade till Norge 2009 ska nu utvisas från Norge tillbaks till Sverige. I Norge ska han ha engagerat sig i den jihadistiska gruppen ”Profetens Ummah”, där man rekryterade terrorister, detta enligt säkerhetspolisen i Norge.

Ljög om sitt namn

I ett försök att lura bort den norska staten ska Adnan Shaluni ha gått via ett annat namn, Abu Arijon, men TV2 kunde för två månader sen avslöja hans riktiga identitet. Nu utvisas han till Sverige.

Adnan Shaluni har överklagat beslutet och vill inte utvisas till Sverige. Norska myndigheter kommer att följa med Adnan Shaluni till Sverige för att säkerställa att han stannar i Sverige och inte återvänder till Norge.

”Profetens Ummah” har dock tunnats ut genom åren rapporterar TV2, många av gruppens anhängare har rest till Syrien och blivit dödade i strid, andra har gripits av polisen.

”Vi måste utvisa dem som utgör ett hot mot landets säkerhet”

Sylvi Listhaug från Fremskrittspartiet är invandrar- och integrations­minister i Norge:

– Vi måste se till att vi utvisar dem som utgör ett hot mot landets säkerhet, säger hon till TV2 och fortsätter:

– Vi måste prioritera det arbetet. Vi ser de terrordåd som sker. Vi kan inte vara naiva!