Nekades jobb på grund av slöja – ville inte ha jobbet

Rüya El Hattawi nekades jobb
Rüya El Hattawi, Foto: Privat

20-åriga Rüya El Hattawi ansökte om att få sommarjobba på Santa Marias kryddfabrik. Hon blev inbjuden till en intervju, fick jobbet och såg fram emot att börja arbeta. Men när hon kontaktades av rekryterarna förra veckan blev hon minst sagt förvånad. Eftersom Rüya El Hattawi uppgav att hon inte ville ta av sig slöjan på arbetsplatsen var hennes jobberbjudande inte längre aktuellt.

Efter att ett flertal tidningar uppmärksammat fallet övervägde Santa Maria att tänka om kring sitt beslut och ge Rüya en andra chans.

– Både vi och bemanningsföretaget har gjort fel. Beslutet var felaktigt och kommunikationen till henne var felaktig och respektlös utan förståelse för hennes sida och dessutom inte lösningsorienterad, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Santa Maria, till Aftonbladet.
– Vi vill gärna att hon jobbar för oss, fortsätter hon.

Har andra planer

Men trots att Santa Maria ändrat sig vill Rüya inte arbeta. Istället vill hon starta ett projekt som ska lyfta fram de beslöjade kvinnornas rättigheter i samhället.

– Jag känner mig själv och jag vet att sekunden jag sätter min fot i fabriken kommer jag må dåligt. Det jag upplevde är inget man glömmer över en natt, säger hon.

– Jag har inga planer alls. Jag tackade nej till andra arbetsintervjuer på grund av jobbet på Santa Maria och det är för sent att söka nu. Det blev som det blev.

Jakob Larsson, Webbredaktör

Kommentera

swe_sek