Mitt jobb går till en flykting


När jag skriver detta har jag just fått veta att jag har förlorar jobbet. Min arbetsgivare, ett litet företag, hade sina uppdrag främst från en myndighet. Den myndigheten har nu fått i uppdrag av regeringen att anställa flyktingar för enklare arbeten så att de ska bli mer anställningsbara i framtiden.

Javisst, arbetet jag utförde är ganska enkelt. I alla fall i den meningen att det är fullständigt manuellt. Jag har en utbildning men det är, helt ärligt, onödigt. Man kan säkert göra ett ganska bra jobb efter ett halvårs praktik.

Men det var mitt arbete. Jag är 45 år, och kommer att ha det mycket svårt att hitta ett nytt. Det är ju inte bara jag som råkat ut för det här, och branschen verkar överfull av folk som söker nytt jobb. Jag har inte förutsättningar att utföra ett mer ”teoretiskt” arbete, eller att utbilda mig.

Att en socialdemokratisk regering ger sig på just oss som faktiskt fortfarande arbetar, med våra händer, och anser att vi ska bytas ut mot invandrare, är bortom min fattningsförmåga.

Jag kan bara konstatera att jag inte längre är önskvärd i mitt eget land.

Debattartikeln som kom till Barometern igår är nu borttagen av Barometern, ABCNyheter försöker få reda på varför.

 

1 Comment

Kommentera

swe_sek