Miljöpartiet anmäler sabotage – Fick sina valaffischer sönderrivna med kniv

Valaffischer, Miljöpartiet

Miljöpartiet på Lidingö har blivit utsatt för en riktad politisk vandaliseringskampan i årets valrörelse. Ett hot mot den demokratiska valprocessen säger Miljöpartiets gruppledare Patrik Sandström.

lla partiets valaffischer är bortagna i stadsdelarna Torsvik, i centrum norr om bussgatan, Baggeby, Bodal, vid gamla Lidingöbron och en stor del av Larsberg, över ett 100-tal. Även fyra av fem stora banderoller, 10×1 m, är nedrivna och sönderskurna med kniv.
– Vi ser det som en politisk vandaliserings kampanj riktad mot Miljöpartiet för att minska partiets möjligheter i valet. Alla andra partiers affischer hänger kvar och när vi sätter upp nya affischer och banderoller tas de bort igen och förstörs natten efter, säger Patrik Sandström.

Polisen är kontaktad och händelserna ska polisanmälas. Partiet vädjar om hjälp från allmänheten att tipsa polisen om de ser något.

– Det är odemokratiska krafter som härjar på Lidingö. Ett val ska handla om idèer och förslag. Vi känner oss oroliga för vad som kan hända om vi råkar på dessa personer när vi är ute och sätter upp våra nya affischer, säger Patrik Sandström.

Källa: Pressmeddelande inskickat till ABC Nyheter.

swe_sek