VIDEO: Utvisad migrant hotar flygpassagerare med döden

Kabin, EasyjetUnder en flygresa till Venedig från Gatwick blev semesterfirare tvingade att gå igenom en 2 timmars lång ”terrorresa”, detta för att passagerarna fick åka med en migrant som enligt media skulle bli deporterad tillbaka till Italien.

Migranten, som fortfarande är okänd, ska ha börjat skrika ”Allahu Akbar” och ”Döden är nära” innan resan började och satte skräck i hela flygplanet – men ingen ville berätta för passagerarna att han egentligen var omhändertagen av ”Home Office”-anställda, en statlig myndighet för immigration och counter-terrorism.

Barn på flygplanet ska ha börjat gråta av migrantens utspel och flera av de resande ska ha uttryckt oro om att en terrorattack skulle ske.

Det kom aldrig en officiell förklaring från kaptenen på flyget eller flygvärdinnorna om varför mannen tilläts skrika och hota folk runt om honom.

Passagerare ombads ta bort videoinspelningar

Istället för att lugna ner sina passagerare på flygplanet från easyJet, så ska flygvärdinnor istället ha bett sina passagerare att ta bort sina bilder och videor på mannen från sin telefon.

Dock i en elva minuter lång inspelning som en passagerare filmade och inte tog bort från sin mobil, så kan man höra migranten skrika ”Allahu Akbar” minst 29 gånger och ”Döden är nära” minst 17 gånger. Enligt passagerare fortsatte detta beteende under hela resan till Venedig.

En passagerare, Mr. O´Sullivan, berättar om händelsen.

– Det hela var rätt skräckinjagande. Jag trodde att han hade smugglat bomber in i planet och satt nu där och ångrade sig och ville inte gå igenom det. Jag var rädd för mitt liv. Det var bara senare, under själva flygresan, som vi fick reda på vad det handlade om, sa han.

I ett försök för att kunna kontrollera den utvisade, ska en polisman fått ner passageraren och suttit på hans knän med händerna på passagerarens axlar.

Nekades asyl

Mannen ska troligtvis ha blivit nekad asyl i Storbritannien och ska ha varit i landet under ett år innan han blev deporterad till Italien. Detta enligt Dublinförordningen, som säger att det första säkra landet du når är det landet du ska ska söka asyl i.

Migranten, som ska vara afrikansk härkomst, ska ha hotat och skrikit under den första halvtimman av resan, och sen sporadiskt under resten av resan.

Under resans gång blev passagerare förbjudna att gå på toaletten på den bakre delen, där mannen satt, av säkerhetsskäl.

Arresterades av polis

När resan nådde sin destination tog italiensk polis över och hämtade migranten.

Flera passagerare ska ha klagat och försökt begära pengar tillbaka av easyJet, men bolaget ska bestämt ha vägrat och bara bett om ursäkt för händelsen.

Kommentera

swe_sek